Cliche logo

Frizura godine! Volumen u kosi je MUST HAVE

Metamorfoza zelene gusenice u zadivljujućeg, šarenog leptira je simbol transformacije i novog početka. Jedna od frizura koja je u trendu 2022. Jednako je dramatična, zahvaljujući mnoštvu slojeva. Frizura u obliku leptira omogućava vam da promenite dužinu bez da zapravo odsecate kosu.

Slojevito ošišani pramenovi oponašaju krila insekata kada lepršaju. Zajedno sa pokretom, takođe možete da zakačite duže delove kose kako biste stvorili iluziju kraće dužine.

„Frizura u obliku leptira je dve frizure u jednoj, koja vam daje mogućnost da se igrate sa kratkom kosom, ali bez obaveze da ošišate svu kosu“, smatraju frizeri. Kako objašnjavaju, to je veoma slojevita frizura dužine do ispod ramena, koja je ošišana na način da se gornji sloj može odvojiti od donjeg i lako zakačiti ispod da izgleda kao kratka frizura.

Šta čini frizuru leptira tako popularnom?

Ako otvorite svoj TikTok recimo i počnete da skrolujete, sigurno ćete naići na ovaj izgled (ili dva). Krojenje u obliku leptira postalo je izuzetno popularno tokom leta 2022.

Sve opcije stajlinga su orijentisane na 90-te (setite se legendarnih slojeva Dženifer Aniston i obimne kose Pamele Anderson). S obzirom na to da je mnogo ovogodišnjih trendova inspirisano jednom nostalgičnom erom i lepotom, bilo je samo pitanje vremena kada će se i ova frizura vratiti.

Koje vrste kose mogu dobiti frizuru u obliku leptira?

Šišanje u obliku leptira može se prilagoditi praktično svakoj teksturi kose. Imamo dobre vesti, jer kako stručnjaci kažu, ovaj način šišanja pogodan je za skoro sve tipove kose, od srednje do guste, talasaste kovrdžave ili ravne.

Kako stilizujete frizuru u obliku leptira?

Za ravnu i talasastu kosu, možete da koristite proizvod za podizanje korena za dodatni volumen, što je ključno za poboljšanje samih slojeva.

Share post