Cliche logo

Lokne bez toplote – Isprobali smo sve popularne tehnike!

Ne treba ti toplota da bi dobila te željene lokne! Testirali smo razne metode bez zagrevanja – i gle čuda, postigli smo rezultat! Istini za volju, neke tehnike rade bolje od drugih.

Znaš koliko toplota oštećuje tvoju kosu, zato treba maksimalno da je izbegavaš.

Pogledaj o čemu se radi i kako možeš da dobiješ lokne bez da koristiš bilo kakav vrući alat!

Pletenica

Pletenica je najlakši i najpristupačniji metod za dobijanje lokni. Sve što ti treba je konjski rep. Broj pletenica zavisi od željene veličine lokni. Na primer, jedna pletenica bi trebalo da daje lep talasasti pramen, ali verovatno neće dati pune lokne. Kada stigneš do svog broja pletenica, jednostavno zapleti kosu i ukloni kada se kosa osuši. To je to!

Hair Plop

Ne znamo kako bismo preveli naziv ove metode na našem jeziku, ali evo o čemu se tačno radi. Naime, ova metoda je bila osnovni deo rutine kovrdžavih devojaka već decenijama, pomažući prirodnim kovrdžama i talasima da ”usisaju” vlagu i proizvod dok ti je kosa uvezana u peškir ili majicu.

Počinje sa sveže opranom kosom. Pre nanošenja proizvoda za stilizovanje po izboru, prođi kroz kosu regeneratorom. Zatim preokreni kosu naopako i učvrsti na vrhu, skupljajući kosu na temenu pre nego što pričvrstiš peškir ili majicu od mikrovlakana preko kose. Onda pusti kosu da se osuši u ovom ”omotu” oko dva sata. Kada se potpuno osuši, utrljaj hranljivi serum od sredine dužine do krajeva kako bi dodatno definisala lokne.

Satenski komplet za uvijanje kose

Još jedan favorit sa TikTok-a, traka ili komplet za uvijanje kose bez toplote daje sjajne rezultate. Postoji satenski komplet za uvijanje kose, koji dolazi sa štapom za uvijanje od satena (ispunjen materijalom nalik na nešto sunđerasto) i dve satenske trake za kosu.

Počni sa vlažnom (ne mokrom!) kosom i podeli kosu na dva dela. Počevši od prednjih delova, omotaj kosu oko satenskog štapa dalje od lica. Dodaj još kose dok se krećeš niz štap, dok se sva kosa ne umota. Učvrsti trakom i drži preko noći (ili dok ti se kosa ne osuši).

Koristi viklere za kosu

Možda misliš da su vikleri za kosu više stvar naših baka, ali ne moraju biti! Danas postoje ultra moderni vikleri koji ti mogu dati sjajne lokne bez toplote!

Kada naneseš onoliko viklera koliko želiš, na kraju uvij kosu kapom i, za najbolje rezultate, nosi preko noći.

Otpusti viklere od krajeva kose prema gore, a zatim prstima razdvoj lokne.

Uvijanje kose uz pomoć hulahopki

Ovo je u suštini besplatna verzija trake za kovrdžanje kose, jednostavno zamenjujući satenski štap koji smo malopre pomenuli sa parom hulahopki. U ovom slučaju, umesto da omotaš kosu oko hulahopki, ispleti svaku stranu kose – koristeći dva dela kose i hulahopke kao treći. Učvrsti trakom i ostavi da stoji preko noći. Ako tražiš jednostavan, jeftin način da dobiješ lokne kod kuće, vredi pokušati i sa ovom metodom.

Twist and Clip metoda

Vlažnu kosu podeli na dva dela pre nego što uvrneš svaku stranu unazad i povežeš obe šnalom. I imaj na umu: što je čvršće uvijanje, to su čvršći talasi. Volimo rezultate ove metode. Samo zamisli savršene talase na plaži bez ikakve muke – i toplote!

French Twist metoda

Ova tehnika francuskog ”obrtanja” je super lak način za postizanje lokni poput onih iz frizerskog salona. Radi se na suvoj kosi.

Uvij delove svoje kose zajedno, skoro na način kao pletenicu, i uvij ih u punđe.
Ostavi ove navoje da odstoje 6-8 sati ili preko noći. Zatim ih pažljivo izvuci kako bi rasplela lokne.

Preokreni kosu i malo je protresi kako bi svojim loknama dala živahan izgled, a zatim ”zapečati” sve sa lakom za kosu.

Share post