Cliche logo

Derma roleri za rast kose su hit u svetu – Da li zaista rade posao?

Da li želiš da dođeš do gušće, živahnije kose? Derma roler bi mogao biti taj magični alat koji ti je potreban!

Derma roler je poput mini rolera za masažu glave – ali je prekriven velikim brojem sitnih igala. Zvuči interesantno, zar ne? Ali ne brini, mnogo je nežniji nego što zvuči na prvi (zbog ovih ”igala”). Ove igle su super male – govorimo o debljini dlake. Kada ovaj uređaj prevučeš preko glave, on pravi sitne ubode. Ovo je pametan način da ”probudiš” prirodni proces zarastanja tvoje kože glave.

Baš kao što bušenje rupa u zemlji pomaže da trava bolje raste, mali ubodi pomoću derma rolera mogu povećati cirkulaciju krvi i protok hranljivih materija do korena tvoje kose. Ovo može pokrenuti tvoj skalp u režim rasta kose. Zapravo, ovo je slično dermapen tretmanu za kožu!

Dakle, ukratko, derma roler može da bude tvoj lični mini-revitalizator kože glave koji bi mogao biti ključ za otključavanje punije, zdravije kose.

U čemu je tajna?

Čarolija derma rolera za kosu leži u procesu koji se zove mikro-needling. Sigurno si čula za ovaj proces koji se već dugo koristi u kozmetičkim salonima za tretman kože. To je pomalo kao da ”prevariš” svoj skalp da pomisli da treba da se ”popravi”. Kada prođeš derma rolerom koji ima sitne iglice preko glave – one stvaraju mikro povrede na skalpu. Ovo bi moglo zvučati pomalo zastrašujuće, ali je zapravo dobra stvar. Tvoje telo reaguje tako što šalje više krvi u to područje da ga izleči. Više krvi znači više hranljivih materija i kiseonika – a to je superhrana za tvoje folikule kose.

Ceo ovaj proces može da probudi uspavane folikule dlake, što podstiče rast kose. Takođe se radi o jačanju proizvodnje kolagena. Kolagen je protein koji našu kožu (i skalp) održava mladalačkim i zdravim. Više kolagena u skalpu može značiti jaču, gušću kosu.

Kada koristiš derma roler u kombinaciji sa proizvodima za rast kose kao što su serumi, postaje još bolje. Ove mikro-povrede omogućavaju aktivnim sastojcima iz proizvoda da prodru dublje u kožu glave.

Koje su prednosti derma rolera za tvoju kosu?

  • Stimuliše rast kose
  • Poboljšava zdravlje kože glave
  • Povećava apsorpciju proizvoda
  • Povećava proizvodnju kolagena
  • Zgušnjava kosu
  • Svestran za sve tipove kose

Od poboljšanja zdravlja skalpa do povećanja ukupne gustine i jačine tvoje kose, derma roleri mogu da ”promene igru” u nezi kose.

Ukoliko imaš svoj lični derma roler za kosu – zapamti da on treba da bude kupljen nov i samo tvoj! Nikada ne deli svoj derma roler za kosu sa drugima – kako ne bi došlo do eventualnog prenosa bolesti prenosivih krvlju i drugih infekcija.

Ukoliko se pak odlučiš da ovaj tretman obaviš kod profesionalaca, gledaj da to bude proverena klinika i da proceduru obavlja stručnjak – lekar, a takođe se uveri u proces sterilizacije uređaja pre korišćenja.

Share post