Cliche logo

Šta pokloniti detetu za prvi rođendan

Rođenje deteta je naradosniji dan u životu svakog roditelja. Zato je i normalno da se prvi dečiji rođendan proslavlja i organizuje vodeći računa da svaki detalj prođe savršeno. Ukoliko ste pozvani na proslavu prvog rođendana treba posvetiti veliku pažnju odabiru pravog poklona koji bi uveličao proslavu tog specijalnog dana. Odabir poklona nekada može da predstavlja zaista pravu glavobolju a sve iz želje da taj poklon bude prikladan za dete. Mi ćemo vam pomoći i napraviti malu selekciju poklona koji možete uzeti u obzir ukoliko ste pozvani na proslavu prvog rođendana detetu vama drage osobe.

Novac

Na prvo mesto ćemo staviti novac. Ovo nije poklon koji je ličan, već poklon koji je praktičan i koji većina ljudi u današnje vreme daje. Zašto novac? Velika većina slavlja se, uglavnom, organizuje u restoranima ili igraonicama, gde su troškovi organizovanja zaista veliki. Ukoliko želite da malo rasteretite roditelje vezano za troškove tog dana, onda je novac pravi poklon za vas. Ako niste sigurni koliko novca je potrebno dati, pogledajte koliko se kreću cene garderobe i sličnih potrepština za dete uzrasta od godinu dana i poklonite približnu sumu.

Nakit

Nakit je pravi poklon i za dečake i za devojčice. Za devojčice je naravno lakše odabrati. Jednostavno ima veći izbor. Možete da birate između minđuša, ogrlica, narukvica, prstenja. Za dečake možete da birate neki zanimljiv privezak ili lančić. Odličan poklon je takođe i ducat, ali njega češće biraju za krštenja. Pa ako je krštenje isti dan kao i rođendan, možete odabrati ovaj poklon.

Vaučer

Možete da uzmete na poklon vaučer za garderobu za bebe ili za igračke, u zavisnosti od toga šta želite da poklonite. Na ovaj način ostavljate izbor roditeljima da odaberu nešto za dete što oni smatraju potrebnim ili prikladnim. Proverite koje marke vole roditelji i šta mislite da bi oni hteli da uzmu za svoju bebu.

Spomenar

Ovo je zaista poseban i ličan poklon. Nešto što će ostati kao uspomena kako dete bude odrastalo. Savršeno mesto za čuvanje slika mališana i nekih bitnih stvarčica. Ne zaboravite da napišete posvetu kada poklanjate bilo šta. Posvete su same po sebi divna uspomena na taj poseban dan.

Zvezdana lampa

Lampa koja po plafonu baca svetlo u obliku zvezdica je prelep poklon koji će svaki roditelj ceniti. Deca se uglavnom plaše da spavaju u mraku pa je ovaj poklon idealan. Ne samo šte će pretvoriti dečiju sobu u bajku, već će detetu i roditeljima dati neku vrstu sigurnosti.

Ovo je mala lista poklona koji se uglavnom poklanjaju za ovaj specijalan dan. Budite maštoviti, poklonite nešto što bi ste vi voleli da vama poklone za ovaj specijalan dan. P.S. Ne zaboravite da napišete posvetu i da uzmete čestitku.

Share post