Cliche logo

Sjajna koža lica za samo mesec dana

Sigurno ste se hiljadu puta zapitali kako da postignete da vam koža lica bude sjajna I zdrava. Gde god da se okrenemo, vidimo preparate za lice, devojke na slikama koje imaju sjajnu I čistu kožu…zato I padamo u očaj I pitamo se kako da postignemo iste rezultate. Kako da se rešim mitisera, akni, bubuljica, suve kože, ispucale kože…spisak pitanja je zaista dugačak. Istu muku mučimo I sa odabirom preparata koje ćemo koristiti. Ostanite sa nama I sajnajte kako da imate sjajnu kožu lica za samo mesec dana.

Sjajna koža lica za samo mesec dana

Tip kože

Ukoliko ne znate vaš tip kože, nikako ne možete da odaberete prave proizvode koji odgovaraju vašoj koži lica. Koji su tipovi kože:

  • Suva koža – Koža vam je oštećena, zategnuta I peruta se
  • Masna koža – Vaša T zona je masna I sjajna
  • Kombinovana koža – T zona je masna ali su vam obrazi suvi
  • Normalna koža – Nije ni previše masna ni previše suva
  • Osetljiva koža – Često je crvena I sklona iritacijama

Rutina za negu kože

Sada kad ste odredili tip kože, vreme je da odaberete rutinu za negu koja će vam odgovarati. Postoje tri pravila koja bi trebalo da pratite kada je nega kože u pitanju. To su:

  1. Čišćenje
  2. Toniranje
  3. Hidratacija

Bitno je da ovu rutinu praktikujete dva puta dnevno, odnosno ujutru I uveče kako bi ste imali sjajnu kožu. Kada birate proizvode, gledajte da oni sadrže ekstrakt semenki grožđa koji će pomoći da brže dođete do zdrave kože lica.

Sjajna koža lica za samo mesec dana

Piling lica

Kada ne radite piling kože lica, mrtve ćelije kože ostaju na površini I mogu da dovedu do upala I nezdravog izgleda kože lica. Možete da kombinujete piling koji možete kupiti u prodavnici sa hemijskim pilingom koji se radi u salonima. Ukoliko koristite kupovni piling, vodite računa da ne oštetite kožu. Dobar izbor su takođe, pilinzi koji možete napraviti sami kod kuće.

Maske za lice

Maske za negu kože lica bi trebalo da koristite bar jednom nedeljno. U zavisnosti maske koju odaberete, ona će pomoći vašem licu na više načina. Koža lica će biti hidrirana, zategnuta I nahranjena potrebnim mineralima I vitaminima.

Sjajna koža lica za samo mesec dana

Zaštita od sunca

Zaštita kože od sunca je zaista jako važna ukoliko želite da imate sjajnu i zdravu kožu. Potrudite se da ne zaboravite da naneste zaštitu od sunca kad izlazite napolje.

Trebalo bi da pratite ove savete za negu kože ukoliko želite da imate sjajnu kožu lica za mesec dana. Isto tako, trebalo bi da promenite životne navike i da povedete računa o ishani. Ne možete imati zdravu kožu lica ukoliko se nezdravo hranite, pijete dosta alkohola i ne spavate dovoljno.

Share post