Cliche logo

Prirodni pilinzi – Kako napraviti piling kod kuće

Piling je jedna od onih stvari koje je neophodno da praktikujete ukoliko želite da imate blistavu i zdravu kožu. Današnje tržište je prepuno različitih pilinga koji su puni hemikalija i otrovnih supstanci. U stanju ekološke zagađenosti vazduha i vode, svi se trudimo da izbacimo što više toksina i neželjenih materija. Koža je prva koja upija sve nečistoće koje se nalaze oko nas. Ako želite da vam kože bude zdrava, prirodni pilinzi su pravo rešenje za vas. Ostanite sa nama i saznajte kako da napravite piling kod kuće.

Prirodni pilinzi - Kako napraviti piling kod kuće

Zašto bi trebalo da koristiš piling?

Piling uklanja mtve slojeve kože. Zahvaljujući redovnom pilingu, koža je sjajna, zategnuta i zdrava. Prema poslednjim istraživanjima, piling ubrzava regeneraciju kože i pomaže u obnavljanju kolagena koji je potreban za zdravlje kože.

Ipak, važno je pomenuti da se ne preporučuje svakodnevni piling. Ukoliko radite piling svaki dan, vrlo verovatno će doći do nekog oštećenja i dodatnog isušivanja tretiranih delova. Preporučuje se da se piling radi jednom, do dva puta nedeljno.

Prirodni pilinzi - Kako napraviti piling kod kuće

Kako se radi piling?

Dok se tuširate, nanesite piling na telo i masirajte kožu laganim kružnim pokretima. Možete da koristite i sunđer ili četku za tuširanje. Vodite računa da ih ne pritiskate previše kako ne bi oštetili kožu. Nakon toga, isperite telo toplom vodom. Videćete odmah da je koža nežnija i zategnutija. Nakon toga, namažite telo hidratantnom kremom kako bi dobila sve potrebne vitamine. Redovni pilinzi su neizostavni ukoliko želite da se rešite celulita, tako da, eto još jednog razloga za korišćenje pilinga.

Kako napraviti piling kod kuće?

  • Pomešajte pola šoljice braon šećera, malo kokosovog ulja I dve kašike meda. Ukoliko primetite da je smeša retka dodajte još malo kokosovog ulja. Vodite računa da se kokosovo ulje topi pri toploti I da ne stavite odmah veću količinu.
  • Sjedinite kašiku kokosovog ulja, pola šoljice kafe I malo tople vode. Ovaj piling je dobar za osobe koje imaju osetljivu kožu, zato što je kafa nežnije teksture od šećera.
  • Pomešajte pola šoljice kokosovog ulja, pola šoljice morske soli I malo esencijalnog ulja po izboru. Vodite računa da kada koristite piling koji ima so, uvek koristite sitnu so. Postarajte se da nemate ranice po telu kako vas ne bi peklo.

U kojim situacijama se piling ne preporučuje? -Izbegavajte da koristite piling ako imate neku povredu, ili ste izgoreli na suncu. Piling, u ovakvom stanju, može da dovede do iritacija I povreda.

Share post