Cliche logo

Kako da postigneš svež i blistav izgled lica

Kada je u pitanju šminkanje, svež i prirodan izgled je uvek u trendu. Umesto teških i prenaglašenih slojeva šminke, sve više žena se okreće prirodnom izgledu koji ističe njihovu prirodnu lepotu. Ako želite postići svež i blistav izgled, kao kod profesionalnih šminkera, evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da to postignete na najbolji način.

1. Negujte kožu

Prva i najvažnija stvar koju treba da uradite jeste da pravilno negujete svoju kožu. Redovno čišćenje, hidratacija i korišćenje zaštitnog faktora su ključni koraci za održavanje zdrave kože. Kada je vaša koža negovana, šminka će izgledati mnogo bolje i prirodnije.

2. Pripremite kožu

Pre nanošenja šminke, važno je pripremiti kožu. Koristite blagi piling kako biste uklonili mrtve ćelije sa površine kože i stvorili glatku podlogu. Zatim nanesite hidratantnu kremu koja odgovara vašem tipu kože. Ovo će pomoći u hidrataciji kože i omekšati je za nanošenje šminke.

3. Koristite laganu podlogu

Da biste postigli prirodni izgled, izbegavajte teške podloge i umesto toga koristite lagane formule poput BB ili CC krema. One će pružiti blago prekrivanje, ujednačiti ten i istovremeno održati prirodan izgled kože.

4. Naglasite oči

Umesto tamnih i dramatičnih senki za oči, koristite neutralne nijanse koje će istaknuti vaše oči na suptilan način. Nanesite svetliju senku na pokretni deo kapka i malo tamniju senku u pregib kako biste dodali dimenziju. Za naglašene trepavice, koristite maskaru koja će ih produžiti, ali izbegavajte preterane slojeve kako biste zadržali prirodan izgled.

5. Rumena boja za svežinu

Blago rumenilo može čudo učiniti za prirodan izgled. Odaberite rumenilo u boji koja se slaže sa vašim tenom, a zatim ga nanesite na jagodice uz blagi tapkanje. Ovo će vam dati svežinu i prirodan izgled koji izgleda kao da ste blago zardeli.

6. Neutralni tonovi za usne

Kada su usne u pitanju, birajte neutralne i blage boje ruževa ili sjajeva za usne. Nude nijanse su idealne za postizanje prirodnog izgleda. Ako želite dodatni sjaj, možete koristiti prozirni sjaj za usne ili balzam sa blagim nijansom boje.

7. Fokusirajte se na prirodno osvetljenje

Jedan od ključnih faktora za postizanje prirodnog izgleda je dobro osvetljenje. Kada šminkate, birajte prostor sa prirodnim svetlom kako biste bolje videli kako boje izgledaju na vašoj koži. Takođe, izbegavajte preterano korišćenje hajlajtera, veštačke svetlosti ili bliceva koji mogu stvoriti neprirodan izgled.

Kombinacija ovih saveta pomoći će vam da postignete svež i blistav izgled bez preterivanja sa šminkom. Važno je da se osećate samouvereno i udobno u svom prirodnom izgledu, jer je to ono što će vam doneti pravi sjaj i lepotu.

Share post