Cliche logo

Najopasniji TikTok trendovi 2023 koje svaki roditelj mora da zna

Kako su društvene mreže postale naša stvarnost, jako je bitno da i roditelji prate sve trendove i znaju šta se dešava, naročito na TikToku. Ova mreža kojoj tinejdžeri apsolutno ne mogu odoleti ni u svetu ni kod nas, ima svojih pozitivnih strana, međutim, razni izazovi kojima tinejdžeri prozivaju jedni druge apsolutno su negativni u svakom smislu. Predstavljamo apsolutno najgore izazove ove godine koji su napravili haos u Americi – a kao i obično, sve što Amere zaludi, brzo dođe i do nas.

Izazov ‘Borg’

Takozvani “borg” je zapravo koktel – obično se sastoji od mešavine alkohola, elektrolita, nekog kofeinskog napitka i vode u ogromnom bokalu. Svrha pića nije da se brzo napije, već da se ostane hidriran dok se piju obilne količine. Ova mešavina zapravo usporava proces opijanja i na kraju izaziva strašan mamurluk. Opasni trend, međutim, izgleda da ima suprotan efekat jer je doveo do hospitalizacije skoro 30 studenata Univerziteta Masačusets zbog opijanja.

Izazov ‘Blackout’

TikTok je tužen nakon što su 2 devojčice umrle pokušavajući ‘blackout izazov’. U Americi, deca, nažalost, već godinama igraju ovu opasnu igru, a od 1995, od ovog izazova umrlo je 82 dece. Sada se izazov preselio na TikTok. Izazov se sastoji od toga da se deca guše do tačke onesvešćivanja, a mnogi od njih su otišli predleko jer je izazov ‘blackout’ povezan sa smrću oko 20 maloletnika u poslednjih nekoliko meseci.

Izazov ‘Benadryl’

Ovaj poseban trend poziva na prekomerno konzumiranje Benadryla kako bi se izazvalo halucinogeno stanje. Benadryl je antihistaminik koji se obično koristi za simptome prehlade i alergije, međutim, ako se zloupotrebljava, lek može izazvati napade, probleme sa srcem, komu, pa čak i smrt. Ovaj izazov je prvi put počeo da kruži na TikToku 2020. godine, a sada se ponovo vraća u modu. Najmanje jedan tinejdžer je umro od ovog izazova.

Izazov ‘Zmajev Dah’

Ovaj izazov podstiče na jedenje bombona prekrivenih tečnim azotom – grickalice koja je postala popularna na TikToku zbog isparenja koje emituje kada se jede. Iako tečni azot nije opasan kada se koristi u hrani, može biti opasan ako se nepravilno unese. U januaru, Indonezija je izdala upozorenje protiv trenda nakon što je više od 20 dece hospitalizovano zbog opekotina kože, bolova u stomaku i trovanja hranom.

Izazov ‘Beezin’

“Beezin’” izazov predstavlja utrljavanje balzama za usne Burt’s Bees na kapke pre izlaska u grad. Korisnici TikToka veruju da mentol ili balzam od nane pojačavaju budnost ili povećavaju osećaj uzbuđenja. Međutim, slepo praćenje ovog izazova može imati opasne sporedne efekte, kao što su upala očiju, iritacija, milija i čak gubitak vida.

Share post