Cliche logo

Limun u borbi protiv viška kilograma

Limun je od davnina poznat kao plod koji čini čuda za mršavljenje. Pored toga što se limun pokazao kao odlično sredstvo za skidanje viška kilograma, on je odličan za dobrobit celog organizma. Poseduje mnoštvo vitamina i minerala koji štite organizam od različitih štetnih uticaja. Ostanite sa nama kako bi ste saznali zbog čega se limun upotrebljava u borbi protiv viška kilograma i koje su njegove prednosti.

Limun je bogat različitim vitaminima i mineralima koji blagptvorno deluju na podmađivanje tkiva i dobrobit kože. Koristi se kao odlično sredstvo za detoksikaciju organizma i pomaže u borbi protiv masnoće u venama.

Redovna konzumacija limuna može dovesti do sprečavanja različitih vrsta oboljenja poput prehlade, bronhitisa, bakterijskih infekcija i mnogih drugih.

Limun je čudotvorna namirnica ukoliko želite detoksikaciju organizma. Redovna konzumacija dovodi do izbacivanja viška tečnosti iz organizma i rastvaranja masnih ćelija. Takođe je efikasan u borbi protiv celulita i doprinosi održavanju optimalne telesne težine.

Deset razloga zbog kojih bi trebalo da koristite limun svaki dan:

  1. Umanjuje rizik od moždanog udara
  2. Pomaže u borbi protiv viška kilograma
  3. Čisti jetru
  4. Pomaže kod stresa i depresije
  5. Razblažuje mokraćnu kiselinu
  6. Reguliše rad metabolizma
  7. Pomaže u borbi protiv celulita
  8. Prirodni antioksidans
  9. Pomaže kod grčeva i upale mišića
  10. Pospešuje izbacivanje vode iz organizma

Limun dijeta

Sigurno ste već čuli za limun dijetu. Veoma je jednostavna i podrazumeva ispijanje određene količine limuna i vode svaki dan pre obroka dve nedelje. Ovu dijetu je najbolje kombinovati sa velikim količinama vode i naravno redukovanom ishranom. U toku držanja dijete neophodno je izbegavati masnu i brzu hranu, alkohol, slatkiše i gazirana pića. Ukoliko želite, možete priuštiti sebi dve čaše crnog vina nedeljno. Ukoliko se pridžavate propisane ishrane moguće je izgubiti do osam kilograma za dve nedelje. Ono što je jako dobro kod ove dijete je to što ćete uz mršavljenje uspeti da očistite organizam od nagomilanih toksina.

Voda sa limunom

Voda sa limunom, ujutru, na prazan stomak, donosi velike prednosti za vaš organizam. Pored bolje probave i uklanjanja toksina iz organizma, pomaže u borbi protiv viška kilograma. U mlaku čašu vode, iscedite pola limuna i popijte ujutru. Ovaj napitak, takođe možete konzumirati i pre svakog obroka.

Share post