Cliche logo

Hedonistički kutak italijanskog šarma u srcu Vračara

Beograd je pun kul mesta, a mi vam otkrivamo naš najnoviji favorit na kojem ćemo zasigurno provoditi duge sate i opuštati se uz opojne ukuse i mirise, a kada to kažemo ne mislimo samo na hranu i piće.

U srcu Vračara na adresi Nevesinjska 17 već tri godine krije se pravi mali raj za istinske hedoniste i ljubitelje cigara, Toscanello Caffe.

Enterijer koji odiše luksuzom i prefinjenošću uz pažljivo odabrane detalje doprineće svakom minutu užitka provedenom u ovom hedonističkom kutku.

Tople braon nijanse u kombinaciji sa drvenim mobilijarom i udobnim sofama i stolicama, kao i posebno naglašeni zlatni dekorativni predmeti savršeno opisuju omamljujuću atmosferu koju smo zatekli kad smo kročili u ovaj caffe. Pored fantastično uređenog enterijera tu je i prostrana bašta, koju ćete obožavati tokom toplih meseci.

https://cliche.rs/italijanski-scenario-na-beogradski-nacin/

Već na prvi pogled je jasno da se sve brige ostavljaju ispred ulaza ovog lokala, što smo i mi učinili, a onda počinje istinsko uživanje i prepuštanje trenutku.

Toscanello Caffe je mesto na kome ćete provoditi duge večeri sa svojim prijateljima uz priče kojima se ne nazire kraj, a grlo tek povremeno osvežiti uz po koji gutljaj viskija sa ledom ili dobrim vinom. Naravno, sve vreme držeći u ruci zaštitni znak ovog lokala, cigaru Toscano.

Budući da sam lokal nosi naziv Toscanello, bio bi red da objasnimo i razumemo značenje njegovog imena.

Toscanello je jedna vrsta Toscano cigara, u kojoj su cigare već prepolovljene i spremne za pušenje. Toscanello je nastao nakon Drugog svetskog rata kao pristupačna opcija za italijanske omiljene Toscano cigare. Dobio je nadimak cigara prijateljstva, jer je deljenje dima sa prijateljima postalo deo italijnskog načina života.

Toscano cigare su prava ikona među proizvodima “Made in Italy” i priznati su simbol italijanskog nasleđa i tradicije. Cigare Toscano nude trenutak opuštanja i harmonije, kao i savršen spoj istorije, kreativnosti i italijanske strasti za izvrsnošću, koja se prenosi sa generacije na generaciju, i to već 200 godina.

Toscano cigare
Toscano cigare

Italijani se ponekad šale na račun cigare Toscano nazivajući je “Maledetto Toscano”, što bi se moglo prevesti kao “Prokleti Toskano”. Zašto? Zato što su Toscano cigare prave cigare za prave muškarce, ali i dame!

Imaju snažan i odlučan karakter koji nije za one sa slabim srcem. To je stečeni ukus, pomislite na crnu kafu, onaj od kojeg se veoma teško odreći kada postane deo nečijeg načina života i zadovoljstva.

Toscano i Toscanello nude niz proizvoda prilagođenih različitim potrošačima sa različitim ukusima.

Jedna od posebnosti Toscano cigara je da se prave od 100 odsto duvana Kentakija. Prema tome, one su „monokultivarne“, to jest napravljene od tipične vrste duvana.

Pušenje toskanske cigare je ritual. Svaka faza, pre i za vreme pušenja, je prijatno iskustvo. Prva stvar koju primetite kod Toskana je njegova aroma. Kada uklonite omot, zaokuplja vas intenzivna, ali delikatna aroma.

Ne morate da upalite Toscano da biste uživali u njemu. Dovoljno je da samo pomirišete cigaru i otkrićete da Toscano cigara ima izuzetan miris čak i kada nije upaljena.

Premda su Toscano cigare, kao što možda već i pretpostavljate, nastale u magičnoj Toskani, ambijent Toscanella odiše upravo ovom italijnskom regijom koja je sinonim za lepotu i omamljive ukuse. I naravno jedan nezaobilazni i nama omiljeni stil življenja, dolce vita.

Ako delite strast prema cigari i želite da otkrijete tajne koje se vrte oko čudesnog sveta sporog pušenja kao prilike za upoznavanje, stil i kulturnu posvećenost, isprobajte iskustvo Toscanella.

U njemu ćete naći samo najbolje cigare, jednostavno najbolja alkoholna pića i hranu, kao i opuštajuću atmosferu, gde su priča i igra uvek u toku!

Za Toscanello Caffe može se slobodno reći da je nastao kao spoj ugostiteljske profesije i pasije prema cigarama, a sasvim je očigledno da je ovo jedan pravi lokal sa zavodljivim italijanskim šarmom i uvek vedrim i dobro raspoloženim osobljem.

Uz prijatelje, dobro piće, dobru muziku i cigare, Toscanello će postati vaša osnova hedonističkog pogleda na svet.

Share post