Cliche logo

Aktivnosti za decu tokom zime

Zima uveliko traje, topli dani nisu ni na vidiku, a ako si roditelj, sigurno ti nije lako sa mališanima koji su non stop u kući, naročito tokom raspusta i vikenda.

Obično se mnogo toga dešava u ovo zimsko vreme, ali kada se završe sve proslave, sigurno se pitaš samo jedno – šta da radim sa decom kada će ceo dan biti kod kuće? Verovala ti nama ili ne, zaista ima sijaset zabavnih i jednostavnih načina da svi budu srećni i pametno zauzeti tokom zimskog raspusta.

Ove aktivnosti su dobre za decu gotovo svih uzrasta, a najteže što će ti biti jeste da izabereš koje aktivnosti odgovaraju baš vama!

Izađite napolje i uživajte u zimskom vremenu

Ovo je definitivno omiljena aktivnost svoj deci kada je zimsko vreme – ali pod uslovom da ima snega. Idite na sankanje ili klizanje. Uživajte u zimskoj šetnji i grudvanju. Em ćete biti na svežem vazduhu, em će se deca super zabaviti.

Zašto da ne, napravite i starog dobrog Sneška Belića, deca će to sigurno obožavati. A uvek možeš da obogatiš sve te zimske aktivnosti tako što ćeš poneti boje za hranu i obojiti sneg različitim bojama. Videćeš, deca će biti oduševljena.

Napravite filmsko veče

Ništa lepše nego kada se zimi ušuškate sa svojom decom ispod toplog pokrivača, grickate kokice i uživate u gledanju omiljenog novogodišnjeg filma ili crtaća.

Možete da napravite i pidžama parti. Nosite svoju omiljenu pidžamu, zgrabite to meko i toplo ćebe i privijte se zajedno dok gledate film po izboru. Pored kokica, možete da uživate i u toploj čokoladi!

Vreme je za slagalice

Slagalice su tako odličan način da provedeš kvalitetno vreme sa svojom decom, uživajući u dobrom razgovoru i podstičući ih na razmišljanje. Ovo je sjajna aktivnost za celu porodicu! Izaberi slagalicu koju ćete slagati svi porodično.

Opustite se uz dobru knjigu

Izaberi neku dobru knjigu koju možeš čitati sa svojom decom. Neka to bude neki dečiji klasik koji već neko vreme nameravaš da pročitate ili je to neka dobra knjiga koji vam je preporučio prijatelj.

Kad god osetiš potrebu za mirnim ‘’provodom’’ u zatvorenom prostoru, opusti se sa svojom decom uz šoljicu tople čokolade i ušuškajte se zajedno dok čitate omiljene priče.

Pozorište i bioskop

Da li kao porodica imate tu tradiciju da svi zajedno idete u pozorište ili bioskop? Ukoliko to do sada nije bio slučaj, eto sjajne aktivnosti za decu (a i roditelje) za vreme zimskih dana kada nemamo baš mnogo opcija da se zabavimo napolju.

Ovo je idealno vreme da odvedeš svoju decu na neku pozorišnu predstavu koja je namenjena njihovom uzrastu. Pored toga, uvek možete da odete u bioskop i pogledate najnoviji dečiji ili porodični film.

Pantomima je sjajna za zabavu sa decom

Uz poznate priče, pesme i puno učešća publike, pantomime mogu postati sjajna porodična tradicija i nešto čemu se svi možete radovati ako je rezervišete za vreme prazničnog perioda.

Pokušaj da okupiš celu porodicu ili pozovi prijatelje i uživajte svi zajedno u čarima pantomime.

Zimski dani su zaista vreme koje treba provesti sa porodicom i voljenima. Zato nemoj da propustiš priliku da budete svi zajedno i uživate u kvalitetnim aktivnostima.

Share post