Cliche logo

Zimska nega kože: Tvoj vodič za sjajan ten

Već na samom početku zimske sezone, naša koža počinje da pati, a sa padom temperatura i oštrim vetrovima, vreme je da promenimo našu rutinu nege kože. Evo tvog vodiča kako da održiš taj letnji sjaj čak i u najhladnijim mesecima.

1. Hidratacija: Kamen temeljac zimske nege

Tokom zime, žeđ tvoje kože za hidratacijom se naglo povećava. Suvi, hladni vazduh oduzima vlagu koži, ostavljajući je suvom i sklonom perutanju. Da bi se borila protiv toga, uključi bogatu hidratantnu kremu u svoju svakodnevnu rutinu. Traži sastojke poput hijaluronske kiseline i ceramida, koji su apsolutno bez premca u zadržavanju vlage. Ne zaboravi, malo dodatne nege u obliku noćne kreme učiniće čuda dok spavaš! Preporučujemo ti Kiehl’s hidratantne kreme za dnevnu negu.

2. SPF: Neizbežni saveznik

Suprotno popularnom verovanju, krema za sunčanje nije samo za leto. Zimsko sunce, naročito kombinovano sa odbljeskom snega, i dalje može oštetiti tvoju kožu. Zaštiti svoju kožu SPF-om od najmanje 30. Ne budi lenja i dodaj ovo svojoj jutarnjoj rutini i koža će ti biti zahvalna u godinama koje dolaze. Preporučujemo ti La Roche-Posay zaštitu od sunca za svaki dan.

3. Nežno čišćenje

Zameni teške čistače sa nečim nežnijim. Blaga sredstva za čišćenje mogu ukloniti prljavštinu bez skidanja prirodnih ulja tvoje kože. Ova promena može sprečiti osećaj zategnutosti i nelagode koji je često povezan sa zimskom kožom. Bioderma proizvodi su idealni za zimsku negu, naročito Sensibio linija koja je pogodna za osetljivu kožu.

4. Piling: Ravnoteža je ključna

Iako je piling ključan za uklanjanje mrtvih ćelija kože, preterivanje može više naškoditi nego koristiti. Teži ka nežnom pilingu jednom ili dva puta nedeljno. Piling će pomoći da proizvodi za negu kože prodru dublje i efikasnije deluju, a ukoliko ne budeš preterivala, neće isušiti tvoju kožu. Preporučujemo ti Neutrogena pilinge, sjajne u borbi protiv mitisera i drugih nečistoća.

5. Profesionalni Tretmani

Zima može biti idealno vreme za uživanje u profesionalnim tretmanima kože. Sa manje izloženosti oštrom sunčevom svetlu, ovo je savršena sezona za tretmane poput hemijskih pilinga ili mikrodermoabrazije, koji mogu podmladiti i posvetliti tvoju kožu. Prime Aesthetics nudi mnoštvo ovakvih tretmana, a mi ih od srca preporučujemo.

6. Hidratantne Maske: Tvoje nedeljno uživanje

Jednom nedeljno, počasti se hidratantnom maskom za lice. Traži maske bogate hranljivim sastojcima poput avokada, aloje vere ili meda. To nije samo dobro za tvoju kožu; to je savršen način za opuštanje. Garnier ima mnoštvo maski u svojoj ponudi, pa možeš izabrati neku baš po tvojoj meri.

7. Usne i ruke

Ne zaboravi na usne i ruke, koje često najviše trpe od hladnog vremena. Redovno koristi hidratantni balzam za usne i kremu za ruke. Nošenje rukavica i korišćenje ovlaživača vazduha kod kuće takođe može pružiti dodatnu zaštitu. Nivea program idealan je za negu usana i ruku za hladno vreme.

Zdrava ishrana

Na kraju, zapamti da lepa koža počinje iznutra. Ostani hidrirana pijući puno vode i uključi omega-3 masne kiseline u svoju ishranu. Namirnice poput lososa, oraha i lanenog semena mogu pomoći u očuvanju prirodnog sloja tvoje kože.

Dakle, zima ne mora značiti oproštaj od sjajne kože. Sa ovim jednostavnim ali efikasnim prilagođavanjima tvoje rutine nege kože, možeš održati svoju kožu hidriranom i sjajnom tokom čitave sezone!

Share post