Cliche logo

Zbogom Balayage – upoznajte Fallayage!

Profesionalni frizeri su ove zime rekli zbogom najpopularnijoj tehnici bojenja kose protekle decenije i zamenili je sa novom, sličnom, a opet tako drugačijom tehnikom – fallayage. Tamnimo, uživamo na suncu i moru, i uz to dolazi prirodno isticanje kose, što nam omogućava da smanjimo održavanje boje

Zimi, naša kosa može delovati potpuno bez sjaja. Ne pomažu kape, kapuljače, vetar, padavine, i ostale zimske zgode. Naravno, čak i u tmurnim jesenjim i zimskim danima, želimo malo više života i boje u našoj kosi, a tu dolazi fallayage.

Šta je fallayage?

Fallayage kombinuje ‘Jesen’ (engleski fall) i ‘balayage’. Kao što možeš da pretpostaviš, tehnika nanošenja je ista kao kod balayagea, boja se nežno četka u kosu. Međutim, razlika između ove dve tehnike je u samoj boji.

Dok se balayage koristi za stvaranje izgleda sun-kissed kose, onog efekta koji dobiješ kada provedeš više vremena na suncu, za koji se koriste isključivo plave nijanse, fallayage je namenjen da udahne život našoj dosadnoj zimskoj boji kose toplijim tonovima, od zlatnih smeđih, karamel ili bakarnih tonova za brinete, pa do peska, izrazito svetlo crvenih ili medenih tonova za plavuše.

Kom tenu fallayage odgovara?

Fallayage može biti prilagođen da odgovara različitim nijansama tena zbog raznovrsnih nijansi koje se mogu koristiti. Samo dame sa posebno hladnim, bledim tenom treba da budu oprezne sa zlatnim nijansama i umesto toga idu više ka hladnim, plavim pramenovima koji mogu biti dopunjeni sa nekoliko toplih akcenata.

Prednosti fallayage-a

Kao i kod balayage-a, fallayage je san svake devojke koju mrzi da često ide kod frizera, jer pramenovi mogu da rastu bez potrebe za stalnim ponovnim bojenjem. Ako uradiš fallayage sada, to bi moglo značiti da ti boja traje do leta, kada će prirodni balayage sunca uneti svetlo u tvoju kosu. Naravno, nega i poneki preliv se uvek savetuje, bez toga, kosa će ti i pored najbolje tehnike izgledati mrtvo i bez sjaja.

Share post