Cliche logo

Zanima te kako izgleda najskuplji automobil na svetu? A tek kad saznaš ko ga je kupio…

Muškarcima su automobili sve samo ne obično prevozno sredstvo. To je simbol moći, brzine, snage, muževnosti. Muškarcu sve možeš da diraš samo ne njegovog četvorotočkaša, jel tako dragi naši muškarci? Baš zato želimo da sve pripadnike muškog roda obradujemo pričom o najskupljem automobilu na svetu, ali i rastužimo informacijom da je već prodat.

Počnimo od toga ko je proizveo ovakav jedan primerak. U pitanju je francuski proizvođač luksuznih automobila visokih performansi, Bugatti. Iskoristili su priliku i u Ženevi predstavili novi unikatan model pod nazivom La Voiture Noire, i malo je reći da je svet ostao bez daha, naravno i mi. La Voiture Noire je takav da u istom trenutku u osobi budi osećanje divljenja ali i straha od takve jedne “mašine”. Kako zbog svoje intenzivno crne boje, tako i zbog svog specifičnog dizajna, imate osećaj da je u pitanju neki od automobila koje je vozio glavni junak filma Betmen.

Osim spoljašnjosti i unutrašnjost ovog modela je fascinantna. Opremljenj je 8.0 litarskim W16 motorom koji razvija neverovatnih 1479 konjskih snaga. Da je u pitanju zver na četiri točka govori i to da mu je ugrađeno čak šest auspuha. Procenjeno je da može ići brzinom od 380 km na sat. Da bi uživao u ovom “automobilu noći”, što u prevodu znači njegovo ime, sadašnji vlasnik je izdvojio čak 18.9 miliona dolara.

Budući da je u pitanju najskuplji primerak u auto industriji, nekako je logično da se nađe u vlasništvu nekoga koje je takođe najskuplji u svojoj branši. Zašto najplaćeniji fudbaler ne bi vozio i najskuplji automobil na svetu? Nema razloga da ne bude tako. Zato je Cristiano Ronaldo rešio da sebe počasti i odveze svojoj kući ovaj trofej.

E pa Ronaldo, nek’ je sa srećom i ako budeš u prolazu svrati da okrenemo jedan krug.

 

 

Share post