Cliche logo

Za ljubitelje jahting industrije, najskuplja do sada, HISTORY SUPREME

Tehnološki napredak menja igru jahting industrije. To više nije prevozno sredstvo za mirno i dugo krstanjene po moru. Upravo to nam dokazuje i model  koji ćemo ti predstaviti u ovom tekstu. U pitanju je History Supreme, najskuplja jahta na svetu.

History Supreme je na vrhu liste najskupljih superjahti na svetu, sa cenom od 4,8 milijardi dolara. Ovo veličanstveno dostignuće dugačko je 100 stopa i napravljeno je od 10.000 kilograma čistog zlata i platine. Za najbogatijeg čoveka Malezije, Roberta Knoka, kreirao ga je Stjuart Hjudžs, svetski poznati dizajner luksuza. Izgrađena je u roku od 3 godine. 

Previsoka cena je takođe posledica ekstravagantne glavne spavaće sobe, koja je ukrašena platinom i ima meteorski kameni zid i pravu kost dinosaurusa T-Rek. Paluba, prostor za jelo, šine i sidro i pribor su prekriveni zlatom. Stepenište na gornjoj palubi bi trebalo da bude od čistog zlata. Platina se takođe značajno koristi, posebno u kuhinji kuvara i glavnom apartmanu, koji takođe ima meteorski kameni zid i skulpturu napravljenu od prave kosti dinosaurusa T-Rek iz Arizone. Ako te baš zanima, sama kost vredi oko 89.000 dolara.

Ne znamo za tebe, ali nama nikako nije dobro od svih ovih cifri tako da nećemo puno detaljisati već ćemo te ostaviti da uživaš u slikama ove mega raskošne jahte i zamišljaš kako na njoj ploviš po svetu.

Share post