Cliche logo

Vrste četkica za ajlajner

Kada je u pitanju ulepšavanje izgleda očiju uz pomoć ajlajnera, četkica za ajlajner je jedna od najvažnijih stvari. Većina ljudi koristi četkice koje već dolaze u kompletu sa ajlajnerom. Da bi ste zaista dobili željeni izgled, neophodno je da uložite u četkice dobrog kvaliteta. Jako je bitno da četkice budu čvrste i uredne kako ne bi došlo da krzanja i infekcija oka. U nastavku saznajte koje su to vrste četkica za ajlajner i kako da ih koristite.

Četkica za ajlajner

Klasična četkica za ajlajner je tanka četkica sa retkim vrhom. Zahvaljujući svom izgledu i obliku, odlična je za izvlačenje tankih i finih linija. Ne bi trebalo sa njom da popunjavate ili izvlačite debele linije. Ovakvom četkicom ne možete crtati zakrivljene linije ili neke oblike. Koristite je za povlačenje klasičnih linija za klasičan izgled.

Poluravna četkica sa oblikom kupole, ili “casket” oblik

Ovakva četkica je uglavnom deo opreme koji dolazi sa gel ajlajnerima. Ona olakšava nanošenje ovakve vrste proizvoda. Četkica je srednje gustine. To omogućava pravljenje linija srednje debljine ili popunjavanje uglova i prepravke.

Vrste četkica za ajlajner

Četkica koja ima savijeni ugao

Četkica koja ima savijeni ugao koristi se za izvlačenje preciznih i tankih linija. To su veoma tanke linije, nežne i skoro nevidljive. Savršena je za crtanje zakrivljenih linija i različitih ukrasnih šara. Svako kod kuće, u svom priboru za šminkanje, treba da ima ovakvu četkicu za nanošenje ajlajnera.

Ravna četkica za ajlajner

Ravna četka za ajlajner ima gustu teksturu i odlična je za izvlačenje kosih linija a nekad i tankih linija. Mogu da budu male, srednje ili velike. Odlična je za efekat mačijih očiju i koristi se i za smokey eyes metod šminkanja i nanošenja senki. Ukoliko tražite jači šminku ili dramatičniji izgled, ova četkica je pravi izbor za vas.

Vrste četkica za ajlajner

Kockasta četkica za ajlajner

Ima sličnu funkciju kao i ravna četkica za ajlajner. Uglavnom se koristi za nanošenje senke na kapak tako što se pravi ravna linija. Ovo dovodi do mekšeg i prirodnog izgleda ajlajnera.

Četkica za ajlajner koju izaberete ima ključnu ulogu u tome kako će uzgledati vaša šminka. Jako je bitno da uvek birate kvalitetnije četkice.

Share post