Cliche logo

Vodimo te u Dubai!

Ukoliko razmišljaš o putovanju i nekoj egzotičnoj destinaciji, preporučujemo ti Dubai. Kako bi ti svaki dan bio ispunjen u ovoj pustinjskoj zemlji, mi smo rešili da ti pomognemo kako da svoje vreme ispuniš na što kvalitetniji način. Dubai je svakako jendo od onih mesta u kojima ti nikad ne može biti dosadno i gde postoji toliko atrakcija i znamenitosti da će ti biti potredno više od dve nedelje provedenih tamo.

1. Burdž Kalifa

Za nju nema ko nije čuo. Svakako jedan od simbola Dubaija i najviša zgrada na svetu. Njena visina iznosi 828 metara, ima 163 sprata i bukvalno je dva i po puta viša od Ajfelovog tornja. Osim što je najviši, takođe je i najskuplji neboder na svetu. Za većinu stavri koje želite da posetite morate imati rezervaciju jer ipak je ovo svetska atrakcija i ljudi svakodnevno dolzae da je posete. Na 122. spratu se nalazi restoran koji je, gle čuda, restoran na najvišoj lokaciji na svetu. Dva sprata više, na 124. sprstu, nalazi se osmatračnica sa koje se pruža fantastičan panoramski pogled na grad. Karte za osmatračnicu kreću se od 36 do 110 dolara.

2. Burdž al Arab

Ukoliko želiš nešto nesvakidašnje i prestižno, onda odsedni baš ovde, u Burdž al Arabu, jednom od najluksuznijih hotela na svetu i jedinim sa sedam zvezdica. Njegova visina iznosi 210 metara. U okviru ovog hotela nalaze se i dva restorana koja imaju status najboljih svetskih, El Mahare i El Muntaha. Dakle, luksuza ovde svakako ne manjka, a tu je i heliodorom na vrhu zgrade. Ukoliko želiš da odsedneš u Kraljevskom apartmanu, cena noćenja iznosi 28.000 dolara.

3. Dubai Marina

Ova otmena četvrt odlikuje se brojnim neboderima i tržnim centrom u kojima možeš kupiti komade brojnih svetskih brendova. Ovo je kao grad u gradu i zaista je uživanje šetati ovom marinom i posmatrati sve te velelepne jahte usidrene.  Ako ogladniš od šetnje i šopinga tu je veliki broj sjajnih restorana.

4. Dubai fontana 

Još jedna od atrakcija posle koje ti ni jedna fontana neće biti zanimljiva. Nalazi se kod Dubai mola i Burdž Kalife. To kako funkcioniše ova fontana zaista je magično. Sačinjena je od 6600 sijalica , nekoliko projektora koji puštaju različite svetlosne efekte i izbacuje čak 83.000 litara vode tokom spektakularnih predstava.

5. Miracle Garden

Cvetni aranžmani Miracle Garden-a u Dubaiju su vizuelni užitak. Pored bezbroj cvetnih primeraka koje možeš videti, tu su i razne figure koje su takođe napravljene od cveća. Ovo je ujedno i najveći cvetni vrt na svetu sa 45 miliona rascvetalog cveća. Cena ulaznice za ovaj vrt iznosi 39 dolara.

 

Share post