Cliche logo

Vežbe za noge koje možete da radite kod kuće

Znate i sami da ne možete uvek da stignete u teretanu ili na aerobik-radne obaveze, porodični život, vremenske prilike…svi imamo te dane s vremena na vreme. Da bismo vam pomogli, sastavili smo listu fantastičnih vežbi za noge kod kuće koje ćete isprobati u udobnosti vaše dnevne sobe.

ČUČNJEVI

Dobar stari čučanj je ono što je potrebno za istezanje da biste zaista prodrmali te butine i zadnjicu. Čučnjevi u početku mogu biti teški jer ponekad prirodno želite da savijete kolena. Ako sedite na stolici, nagnite se napred, lagano se podignite i uklonite stolicu tako da vam težina bude na petama.

ISKORAK

Ako ćete vežbati sami, onda je iskorak odlična vežba za noge kod kuće. Napravite veliki korak napred jednom nogom i spustite drugu nogu. Važno je da prednju potkolenicu držite vertikalno, a zadnje stopalo ispruženo iza vas. Uspešan iskorak će zategnuti vaše kukovime i gluteus.

ISTEZANJE

Čak i stajanje na prstima može biti odličan mehanizam za istezanje. Stanite sa razdvojenim stopalima i rukama na kukovima, podignite levo koleno do nivoa kukova, a zatim stanite na prste desne noge. Na samo jednoj nozi je mnogo teže, zar ne?

ČUČNJEVI NA JEDNOJ NOZI

Malo teže od običnog čučnjeva, ali ako ste ih savladali, pokušajte sa ovim. Umesto da čučnete na obe noge, čučnite na jednoj nozi, a drugu držite ravno. Dakle, dok sedite nazad u uobičajeni čučanj na jednoj nozi, podignite drugu do visine kuka.

SKOK IZ ČUČNJA

Prirodna progresija od standardnog čučnja je skok iz čučnja. Kada ste u srednjem čučnju, skočite! U vazduh, što više možete a kada sletite, idite pravo u drugi čučanj.

SEDENJE UZ ZID

Sedenje na zidu je pravi test izdržljivosti i snage u odeljenju za noge. Ipak, to je jedan od najlakših kućnih vežbi za noge koje možete da uradite. Pronađite zid ,naslonite se leđima na njega i klizite dole dok vam noge ne budu pod pravim uglom. Kada su butine paralelne sa tlom, osetićete to! Vaše noge će raditi prekovremeno da biste bili budni, ali nemojte preterivati, potrebni su vam ti mišići da biste se uspravili!

PODIZANJA NOGU

Podizanje nogu su neke od najboljih vežbi za noge kod kuće koje možete da uradite. Najbolja podizanja nogu koja možete isprobati kada vežbate kod kuće su bočna i unutrašnja strana butina. Treba vam malo prostora za ležanje, pa nađite sebi lep prostrani deo kuće, lezite i probajte podizanja. Za bočno podizanje nogu, lezite na bok sa ispravljenim nogama, jedna iznad druge. Koristite ruku da podignite torzo tako da gornji deo tela ne leži na podu, a mišiće kuka podignite gornju nogu prema plafonu, lepo i mirno.

Share post