Cliche logo

Upoznajte “Morsku ikonu” – Najveći brod za krstarenje na svetu

Zima samo što nije, a naša želja da otplovimo u daleke i tople predele je sve veća. Na sve to, da bi maštanje  bilo još veće, Royal Caribbean je otkrio najveći brod na svetu za krstarenje – „Icon of the Seas“. Ovim brodom moći će da otplovi oko 7.600 putnika, košta više od 2 milijarde funti.

Nazvan vrhunskim porodičnim odmorom, ovaj mega brod će sadržati najveći vodeni park na moru, veliki vodopad unutar ogromne kupole, prvi bar na svetu za kupanje na moru i beskonačni bazen koji se nalazi iznad okeana.

Zaplovivši od januara 2024. godine, „Icon of the Seas“ će sadržati osam jedinstvenih četvrti koje se protežu na 20 paluba, od potopljenog gusarskog broda na gornjoj palubi do najveće ledene arene u unutrašnjosti broda. Više od 40 restorana, barova i mesta za noćni život nahraniće i zabaviti hiljade putnika.

Beskonačne sobe sa balkonom imaće prozor koji se povlači sa staklom od poda do plafona, a novi apartmani Sunset Corner svojim gostima će pružiti uživanje u ogromnim terasama koje gledaju na zadnji deo broda.

Brod je prvi u novoj seriji Icon – prva nova kategorija brodova iz Royal Caribbean -a od kada je lansirao svoje brodove klase Oasis 2009. godine.

Imaće pet potpuno novih delova,  uključujući i Kraljevsko šetalište sa pogledom na okean, plus više od 15 restorana, kafića, barova i salona; bujni Centralni park sa hiljadama cveća, planova, pa čak i DRVEĆA i najveći apartmanski kvart na Kraljevskim Karibima sa tri palube luksuznih soba, kao i sunčalištem, privatnim bazenom i restoranom.

Novi brod će takođe biti ekološki najprihvatljiviji na liniji, odnosno prvi je sa tehnologijom gorivnih ćelija i pogonom na tečni prirodni gas.

Od januara 2024, brod će ploviti sedmonoćnim itinerarima istočnih i zapadnih Kariba iz Majamija, a na svakom krstarenju posećivaće se i  privatno ostrvo Perfect Day at CocoCay na Bahamima.

Share post