Cliche logo

U susret letu: Vodič za pametno planiranje odmora u Grčkoj

Konačno nam je stiglo proleće, a leto se približilo – definitivno je vreme za planiranje letovanja.

Grčka se godinama nalazi na vrhu destinacija jer može da zadovolji potrebe odmora porodica sa decom, mladih, parova. Takođe, važi za povoljnu destinaciju, međutim od protekle godine cene aranžmana i ostalih troškova su znatno porasle. 

Kako bi što bolje isplanirala svoj odmor, predstavljamo ti cene za najpopularnije destinacije u Grčkoj.

Halkidiki

Jedna od najpovoljnijih destinacija. Za četvoročlanu porodicu, ovde možeš naći apartmanski smeštaj u rasponu od 1000 do 1500 evra za deset dana u jeku sezone, uz autobuski prevoz. U većini mesta se i dalje uz naručeno piće na plaži dobija besplatna ležaljka i suncobran.

U odnosu na proteklu godinu, cene hrane porasle su za 6.6% i očekuje se da će još rasti. Restorani na Halkidikiju su među povoljnijim u Grčkoj, tako da za oko 10 evra možeš pojesti glavno jelo, poput paste ili porcije girosa.

Krit

Ovog leta, apartmanski smeštaj na Kritu sa avionskim prevozom kreće se od 1200 evra po osobi, a aranžmani u all inclusive hotelima koštaju i preko 3000 evra po osobi.

Na Kritu ćeš potrošiti 10 evra po danu za par ležaljki i suncobran, a što se tiče restorana, glavna jela se kreću od 15 evra, pa do 70 za ribu i morske plodove. Kako je Krit veliko ostrvo neophodan je automobil, jer zaista ne želiš da propustiš Vai ili Matala plažu. Za ovo ćeš morati da izdvojiš oko 25 evra po danu. 

Skijatos

Skijatos privlači posetioce svojom kombinacijom zadivljujućih plaža i živopisnih pejzaža, sa cenama aranžmana koji počinju od oko 1000 evra po osobi, pa sve do 2500 evra po osobi. Za iznajmljivanje dve ležaljke i suncobrana potrebno je od 8 do 15 evra dnevno.

Kada je reč o gastronomiji, Skijatos se ponosi svojim tavernama gde cene glavnih jela variraju od 12 evra za lokalne specijalitete do oko 60 evra za obroke sa svežom ribom. Cena iznajmljivanja automobila kreće se od oko 20 evra dnevno. Ostrvo ima i autobuski prevoz koji košta samo nekoliko evra po vožnji, ali je često prepun turista.

Ne moraš odustati od letovanja zbog finansija

Sve u svemu, za desetodnevno letovanje četvoročlane porodice potrebno je izdvojiti minimum 2000 evra, a ukupni troškovi mogu biti i daleko veći. Naravno, retko ko od nas ovo može priuštiti bez pomoći, čak i sa sajamskim ili early booking popustima.

Priušti sebi malo uživanja makar jednom godišnje – podigni keš kredit za refinansiranje u Mobi Banci u iznosu većem od milion do maksimalnih 3,5 miliona dinara, za većinski eksterno refinansiranje sa fiksnom kamatnom stopom od 9,95% uz mogućnost otvaranja  tekućeg računa bez troškova.

Refinansiraj obaveze u drugoj banci i uživaj u svim čarima letovanja uz dodatni keš. Izaberi svoju omiljenu grčku destinaciju, lezi ispod suncobrana i uživaj u letu.

Više o ponudi na sajtu Mobi Banke

Share post