Cliche logo

Bronzer u kamenu, kremasti ili tečni? Otkrivamo vam sve što treba da znate o bronzerima

Leto je odavno iza nas, a mi i dalje patimo za prelepim preplanulim tenom. Ali, dobra stvar je ta što takav ten možemo postići i samo naošenjem odgovarajućeg bronzera. Kada kažemo odgovarajućeg, pre svega mislimo na nijansu koja bi najbolje odgovarala vašem trenutnom tenu, ali takođe to se odnosi i na samu teksturu bronzera. Bronzeri različitih brendova dostupni su nam kao bronzeri u kamenu, kremasti i tečni bronzeri, a evo u čemu se razlikuju.

Bronzer u kamenu

Bronzer u kamenu je tradcionalni tip bronzera, koji se veoma lako nanosi uz pomoć velike, rastresite četkice koja je malo zakošena. Savetujemo da uvek pre nego što nanesete bronzer, četkicu blago otresete o kutijicu kako biste uklonili višak. I ne zaboravite da se bronzer  nanosi tamo gde bi vas sunce prirodno “uhvatilo”, na čelo, nos, vrh brade i jagodice, kao i vrat.

Kremasti bronzer

Kremasti bronzeri mnogu da izgledaju veoma prirodno na licu, a naročito su pogodno za hladnije vreme kada ne želite da preterate sa nanošenjem bronzera. Ovaj tip bronzera treba da nanesete odmah nakon stavljanja pudera kako biste postigli što prirodniji izgled. Možete ga nonisti četkicom koja je malo ravnija ili uz pomoć beauty blender-a. Naša preporuka za kremasti bronzer je iz  Chanel Les Beiges linije. Jeste da je cena malo jača, ali vredu svaku paru i traje u nedogled.

Tečni bronzer

Tečni bronzeri su mnogima nezgodni za nanošenje, ali kada provalite caku biće vam mnooogo lakše. Najbolje je da ga nanesete malo na nadlanicu, a da potom u njega umočite četkicu ili beauty blender kako biste ga naneli na lice. Takođe, možete ga i prstima dodatno utapkati. Mnogi šminkeri, koji žele da postignu intenzivniji izgled, pre bronzera u prahu nanose tečni bronzer.

I na ovo nikada ne zaboravite – Manje je više. Bronzer koristite umereno, ali na pravim mestima za suptilan, ali glamurozan efekt.

Share post