Cliche logo

Tyla i njena peščana haljina su odneli šou na Met Gali 2024!

Kada se pojavila na crvenom tepihu – svi su zanemeli. Viđali smo svašta na raznim svetskim ceremonijama, ali haljinu od peska (čini nam se) još nismo imali! Tyla je tu da donese nešto (stvarno) novo na modnu scenu! Tj. Balmain je to uradio za nju.

Na pitanje da li bi kasnije mogla da sedi, Tyla je nonšalantno odgovorila: „Koga briga? Slatka sam!“ Peščana haljina-skulptura za Met Galu 2024. bila je bukvalno napravljena za nju. Balmain haljina bila je napravljena od pravog peska i oblikovana tako da pristaje njenom telu.

Haljina je trebalo da dočara vreme koje prolazi, a torbica u obliku peščanog sata je u tome bila još efektnija.

Južnoafrička pevačica je za Vogue objasnila kako je njena haljina u skladu sa večernjim kodeksom oblačenja „Garden of Time” ili ”Bašta vremena”.

„Nosim pesak, u osnovi, pesak vremena. Zaista smo želeli nešto izvan ”kutije” za ovu godinu”, rekla je za La La Anthony na Vogue-ovom strimu uživo. Oseća se sjajno i jedva čekam d auđem unutra i pogledam slike kasnije kada odem kući. Sviđa mi se outfit i kako je sve ispalo.“ Na pitanje E Nevs-a da li može da sedi, 22-godišnjakinja je odgovorila sa jedinim prikladnim odgovorom: „Koga briga momci? Ja sam slatka!”

Pitaš se da li je mogla da hoda u ovakvoj haljini? Definitivno joj je bila potrebna pomoć. Tilu su morali da nose uz stepenice Metropoliten muzeja umetnosti, pri čemu je muškarac podiže, a trojica drugih nose haljinu.

Kreativni direktor Balmain-a Olivije Rusteing rekao je za Hollywood Reporter kako je haljina napravljena. „Mi smo oblikovali (Tilino) telo pre nekoliko meseci. Ideja je bila da se jednom obuče u haljinu i ona bi bila deo muzeja.“ Za Vogue je rekao više o samoj inspiraciji i kako je trebalo da pretvori odeću neprolaznosti u nešto trajno.“ Inspiracija iza ove kreacije potiče iz želje da redefinišem granice i transformišem prolazni materijal u večno remek-delo“, rekao je on za Vogue „Ideja da napravim odeću od nečeg tako efemernog kao što je pesak zapalila je moju maštu i nisam mogao biti srećniji sa krajnjim rezultatom.”

Nošenje haljine koja neće izdržati noć ima veliku prednost – ako više ne možete d aje nosite, uvek možete da je uništite!

To je u suštini ono što je pevačica Tyla kasnije tokom večeri i uradila na Met Gali 2024. Nakon što se (uz pomoć) popela stepenicama u svojoj Balmain haljini, koja je bila prekrivena pravim peskom i prilagođena njenom telu.

Iako je stigla na crveni tepih u haljini bez bretela koji grli telo i koji je savršeno odgovarala temi večernjeg kodeksa oblačenja „Bašta vremena“, kreativni direktor modne kuće Olivije Rusteing promenio je izgled haljine za tili čas – zgrabio je makaze i isekao je u mini!

Članovi Tilinog tima su bili pri ruci sa hotelskim ogrtačem, za slučaj da nešto ”pođe po zlu” sa ovako delikatnim dizajnom.

Dok se spuštala crvenim tepihom, pokazala je i torbicu u obliku peščanog sata i pružila publici bolji pogled na njen interesantan manikir – koji je izgledao kao voda koja joj curi iz prstiju.

Ipak, na kraju je sve vredelo. Njena haljina nalik impozantnoj skulpturi donela joj je mesto na listi najbolje obučenih na Met Gali 2024!

Share post