Cliche logo

Tvoj dečko i njegova najbolja drugarica: red flag ili samo prijateljstvo?

Čak i najstabilnija veza može biti uzdrmana kada jedan partner ima blisko prijateljstvo sa pripadnikom suprotnog pola. Ako tvoj dečko ima najbolju prijateljicu, možda se pitaš da li je to zaista samo ”prijateljstvo” ili pak nešto više?

Takođe možeš osetiti ljubomoru zbog vremena koje provodi sa njom. To je potpuno normalno. Ali, važno je da pokušaš da veruješ svom dečku i da ne očekuješ odmah ”najgore”. Možda nije naročito uobičajeno, ali zaista postoje iskrena muško-ženska prijateljstva – bez skrivenih namera.

Stvari na koje treba da obratiš pažnju

Svakako bi trebalo da provodiš neko vreme sa njim i njegovom prijateljicom zajedno, kako bi jasnije ”ispitala” njihov odnos. Potrudi se da dobro upoznaš njegovu prijateljicu, kako bi znala šta možeš da očekuješ od nje.

Naročito obrati pažnju na to kako se ponašaju jedan prema drugom. Ako tvoj dečko odjednom prestane da bude nežan prema tebi kada je ona u blizini – to može da bude red flag.

Uključi se u neke od njihovih zajedničkih aktivnosti. To što ćeš imati priliku da vidiš da li se njegov tretman prema tebi menja kada je ona u blizini – može mnogo doprineti tome da znaš na čemu si.

Ako su oni zaista samo prijatelji, njegov odnos prema tebi se neće promeniti kada je ona tu. Ako možete da se družite svi zajedno i da nema loših vibracija – velike su šanse da su oni zaista samo prijatelji.

Potrudi se da bolje upoznaš njegovu prijateljicu

Ako si zaista sumnjičava i zabrinuta zbog njenih namera prema tvom dečku, možda će biti dobra ideja da probaš nekako da se sprijateljiš sa njom. Možda ti provođenje više vremena sa njom nasamo čak, dakle kada tvoj dečko nije tu, može pomoći da vidiš da li je tvoja zabrinutost opravdana.

Kada vas dve provodite vreme zajedno, pokušaj da je gledaš očima svog dečka. Da li je ona zaista tako zabavna? Da li je duhovita? Da li je odličan slušalac? Da li daje pametne savete? Da li te razume?

Možda ćeš ovako uspeti bolje da je upoznaš i da shvatiš zašto tvoj dečko voli da se druži sa njom. Možda zaista ima ljudske kvalitete koje tvoj dečko ceni. Ako u njihovoj vezi nema ništa više, ne bi trebalo da bude problema oko toga da ona izađe na piće samo sa tobom. Može da bude crvena zastavica ako ti ona izgleda ljubomorno, jer vas dve imate veoma različite uloge u životu tvog dečka.

Nemoj biti pasivno agresivni po pitanju njihove veze

Ako zaista imaš problema da prihvatiš njihovo prijateljstvo, možda ćeš morati malo da ispitaš i sebe. Pasivna agresija se može pokazati kada se plašiš da kažeš šta misliš ili se plašiš da budeš iskrena.

Tvoj dečko može da primeti tvoje čudno ponašanje kada govori o svojoj prijateljici. Možda ga nećeš slušati kada priča o njoj ili možeš planirati njegovu rođendansku zabavu i jednostavno “zaboraviti” da je pozoveš.

Zapamti da pasivna agresija (naročito ako nije opravdana) može da uništi vašu vezu.

Ako primetiš da radiš ove stvari, zapitaj se kako možeš da preokupiraš svoje misli i potrebe na prilagodljiviji način.

Razgovor, razgovor i samo razgovor

Zašto da ne, jednostavno razgovaraj sa svojim dečkom kako bi shvatila zašto voli da provodi vreme sa tom devojkom.

Zapamti da je poverenje važan aspekt zdrave veze. Veliki deo poverenja je poštovanje partnera i ne skrivanje stvari od njega ili nje. Takođe u velikoj meri zavisi od uzajamnog poverenja.

Takođe ne bi bilo loše da pokreneš nekad sa njim temu ”varanja”. Pokušaj da shvatiš šta on podrazumeva pod prevarom. Budući da muškarci i žene totalno drugačije vide šta je to prevara.

Još jedan pametan savet jeste da vidiš kako bi se on ponašao kada bi ti imala najboljeg (muškog) prijatelja! Na taj način će možda moći da shvati tvoju zabrinutost zbog njegove prijateljice.

Share post