Cliche logo

Trikovi za postizanje savršenog nude makeup look-a

Žene širom sveta postale su opsednute nude makeup-om. Jednostavan je, izgleda otmeno, zahteva minimalno proizvoda i ide uz svaku odevnu kombinaciju. Poznate ličnosti su podjednako opsednute ovim trendom šminkanja. Pošto je to trenutno najmoderniji i najtraženiji izgled kada je u pitanju šminkanje, neophodno je da naučite kako da kreirate savršen nude makeup look za sebe u nekoliko jednostavnih koraka.

Saveti koje treba da imate na umu pre nego što isprobate nude makeup.

  • Dobro hidrirajte kožu
  • Manje je više
  • Koristite hidratantnu podlogu
  • Odlučite se za kremasti ruž

Koraci za postizanje nude makeup-a

Manje je više – Ovo je prvo pravilo nude makeup look-a. Moraćete da se odučite od svega što ste naučili o nanošenju pudera i korektora. Ne bi trebalo da izgledate veštački dok pokušavate da izgledate prirodno. Pažljivo koristite puder i pazite da ne preterate!

Pokušajte da izgledate što prirodnije – ovo bi trebalo da bude vaš glavni fokus. Izaberite nijanse koje vam izgledaju prirodno. Ako imate bledu kožu, odlučite se za roze ili breskvaste boje, a ako imate maslinaste podtonove, odlučite se za bledo bež ili krem boje. Boja usana takođe treba da izgleda prirodno. Umesto mat karmina, nanesite malo sjaja direktno na usne.

Investirajte u negu svoje kože – Pošto vam nije dozvoljeno da koristite mnogo šminke da biste sakrili svoje nedostatke, morate malo da uložite u doterivanje. Nude makeup će najbolje izgledati nakon nakon negovanja lica ili nakon pravilnog rituala čišćenja/toniranja kože. Takođe, morate da vodite računa i o svojim usnama, tako da redovno radite njihov piling.

Čarobna maskara – Ne treba vam mnogo senki za oči i olovke kada možete da izgledate fantastično ako stavite malo maskare. Svi znamo kako maskara odlično deluje na naše oči. Samo verujte svom starom prijatelju i dajte mu šansu. Ako želite, možete dodati lažne trepavice ili lagani potez olovkom za oči da biste svom konačnom izgledu dali glamurozni obrt.

Rumenilo – Možete naneti rumenilo, ali uverite se da odgovara vašem tonu kože. Nemojte da birate  nijanse koje izgledaju kontrastno i takođe pazite na količinu rumenila koju nanosite. Uglavnom se preporučju kremasta rumenila koja možete jednostavno da napakate prstima.

Usne – Na tržištu je sada dostupno mnogo nude ruževa i sjajeva za usne. Izaberite nude nijansu svog omiljenog brenda i precizno je nanesite četkicom za usne ili samo lagano natapkajte.

Share post