Cliche logo

Trendovi za obrve 2024: Sve što treba da znaš

Dobrodošla u budućnost obrva! Uveliko smo ušli u 2024., gde evolucija trendova obrva nastavlja da pleni i inspiriše. Znamo da te sigurno zanima inovativno i personalizovano oblikovanje obrva koje će upotpuniti tvoju jedinstvenu lepotu, pa smo malo istraživali na tu temu.

Ono što smo primetili, to je da će stilovi obrva ove godine potpuno promeniti način na koji razmišljaš o estetici obrva.

Lepota je, svakako, u eksperimentisanju. Od šminke do manikira, zabavno je menjati stvari i isprobavati novi izgled. Tako je i sa obrvama.

Predviđanja trendova za obrve od strane stručnjaka za 2024. godinu će te ubediti da izađeš iz svoje zone komfora. Za razliku od prethodnih godina, novi trendovi podrazumevaju prirodnu završnu obradu.

Hibridne obrve

Zanimljiv trend za obrve ove godine, koji spaja prirodnu punoću netaknutih obrva sa prefinjenim umećem mikroblejdinga. Ukoliko ceniš individualnost i tražiš izgled koji je harmonično usklađen sa baš tvojim crtama lica.

Možemo da zaključimo kako trend hibridnih obrva naglašava raznolikost u stilovima obrva, prilagođavajući se različitim gustinama i oblicima obrva kako bi se postigao jedinstven izgled svojstven osobi koja ga nosi.

Veliki povratak visokog luka

Visoki luk je bezvremenski klasik koji ove godine doživljava preporod. Ovaj stil nudi elegantno, a opet značajno podizanje lica, poboljšavajući tvoje prirodne karakteristike.

Visoki luk kada su u pitanju obrve je posebno privlačan onim damama koje cene izvajan, prefinjen izgled koji skreće pažnju na oči.

Razbarušene obrve

Razbarušene obrve su nam već postale omiljene, jer imaju tendenciju da odmaknu od preterano ‘’izvajanog’’ izgleda i idu na stranu prirodnijeg i živahnijeg izgleda. Ovaj trend obrva se odnosi na pojačavanje prirodnog izgleda i smera kretanja svake dlake, stvarajući dinamičan i voluminozan izgled.

Trend razbarušenih obrva dodaje karakter tvom licu i posebno je namenjen onima koji vole prirodniji stil. Ovaj pristup oblikovanju obrva je prosto oslobađajući i omogućava tvom prirodnom obliku obrva da zauzme centralno mesto – uz poboljšanje suptilnim tehnikama oblikovanja.

Ombre obrve

Ukoliko si za suptilnu, ali upečatljivu dimenziju oblikovanja obrva – onda ćeš obožavati ombre obrve. To je tehnika koja koristi delikatan gradijent senčenja, pružajući prirodan izgled koji je apsolutno moderan.

Ombre obrve su namenjene za nežno poboljšanje, a ne smelu transformaciju – te sa njima dobijaš mekan, prozračan izgled koji prirodno naglašava tvoje oči.

Skulptiranje obrva: umetnost definicije

Ukoliko želiš uglađen i prefinjen izgled, ovo je prilagođen pristup nezi obrva koji prevazilazi njihovo puko održavanje. Oblikovanje obrva 2024. godine se odnosi pre svega na preciznost i prilagođavanje.

To je trend koji kombinuje umetnost oblikovanja obrva sa naukom o simetriji lica, osiguravajući da svaka obrva bude savršeno oblikovana kako bi poboljšala tvoj jedinstveni oblik lica. Skulptiranje obrva se zasniva na depilaciji obrva voskom i čupanje obrva koncem. Ovo su zapravo ključne metode u postizanju prilagođene estetike.

Laminiranje obrva

Kao i do sada, ovaj popularan trend oblikovanja obrva nastavlja da bude tražen i u 2024. godini. Laminiranje obrva dovodi do stvaranja uglađenog, ujednačenog izgleda koji ne zahteva naročito održavanje.

Pomenuta tehnika je savršena za one koji žele pun, uglačan izgled bez svakodnevnih obaveza oko održavanja. Nudi polutrajno rešenje za ukroćenje neposlušnih obrva, pružajući negovan izgled koji traje.

Eko-frendli nega obrva

Bilo da si ekološki osvešćena ili ne, moraš da priznaš da je ovo zaista veliki pomak u industriji lepote. Ovo je i više od trenda – to je izbor životnog stila. Prihvatajući održive prakse, vidimo značajan pomak ka proizvodima i tehnikama za negu i oblikovanje obrva koji su dobri za našu kožu, ali i životnu sredinu.

Od organskih seruma za ubrzanje rasta obrva do biorazgradivih alata za negu, fokus je na ekološkim opcijama koje daju izvanredne rezultate – bez ugrožavanja zdravlja naše planete.

Tvoje obrve – tvoj izbor!

Share post