Cliche logo

Trendovi sa modnih pista 2024: Šiške se vraćaju u modu

Kada su u pitanju trendovi za kosu za 2024. godinu, bilo da je u pitanju bob ili duga kovrdžava frizura – ono što ih povezuje jesu šiške. Da, dobro si čula. Šiške se vraćaju u modu na velika vrata.

Kažu da su šiške kao okvir za lice. I kao što svaki dobar kustos u muzeju umetnosti zna da mora uzeti u obzir remek delo kada bira okvir – tako i svaka žena zna da li i kakve šiške odgovaraju njenom licu.

Moramo da ti saopštimo, ali šiške će biti omiljene mnogim poznatim damama, od kojih mnogima već jesu! Bez obzira da li ih gotiviš ili ne, da li pristaju tvom licu i karakteru ili ne – one su tu i one dolaze.

Jedan od najvažnijih trendova za kosu 2024. godine – šiške

Trendovi za 2024. kada su u pitanju šiške se odnose na njihovo usklađivanje sa tvojom ličnošću i raspoloženjem. Ako tražiš romantiku ove godine, razmisli o mekim, baršunastim šiškama koje neobavezno padaju preko čela. A ukoliko pak želiš da prkosiš svima, isprobajte grube ili teksturirane bebi šiške. Možda želiš da se istakneš sa izrezbarenim, oštrim šiškama? Ili možda jednostavno ceniš klasiku?

Koji god tip šiški da je u pitanju, počni sa svojim oblikom lica i nastavi odatle.

Pre svega, potrebno je da odrediš koja vrsta šiški najbolje pristaje tvom obliku lica i izbegavaj one koje te ‘’neće’’. Takođe treba da uzmeš u obzir liniju kose i teksturu vlasi. Za kovrdžavu kosu je možda teže oblikovati tzv. bebi šiške (ali nije i nemoguće!) jer će za volumen biti potrebno nešto napeto i fino.

Lepota pomame za šiškama u 2024. je u tome što postoji ‘’šiška za svakoga’’, bez obzira na tip kose ili oblik lica. Trenutno postoji bezbroj opcija koje možeš izabrati. U smislu transformacije, kada frizer iseče novu ivicu – tvoja reakcija može biti neprocenjiva. To je jedna od onih stvari koje mogu da poboljšaju nečiji život u trenu.

Pored toga, postojaće neki posebni stilovi šiški za koje stručnjaci misle da će dominirati 2024. godine.

Bebi šiške

Bebi šiške su dominirale revijama na modnim pistama za proleće/leto 2024. i gala događajima 2023. godine. Obično ravan tupi rez iznad obrva daje sjajnu prednost skoro svakom stilu. Mnoge poznate ličnosti su već usvojile ovakve šiške, poput simpatične američke glumice i modela Laure Harijer (fotografija ispod). Smele i oštre, trebalo bi da padaju tik iznad obrva, stvarajući razigrani kontrast sa prirodnim uzorkom kovrdža.

Kovrdžave šiške

Minimalno oblikovanje i što prirodnija kosa su veliki trendovi za 2024. godinu. Kovrdžave šiške su raznovrsne i mogu upotpuniti različite tipove kovrdža. Trebalo bi da lagano padaju preko čela, omogućavajući prirodnom ‘’izdanku’’ kovrdža da samo uokviri lice. Uvek možeš da naneseš lagani gel na vlažnu kosu, oblikujući kovrdže i šiške onako kako tebi i tvom licu odgovara. Primer za savršene kovrdžave šiške je upravo ovaj kod američke glumice i pevačice Zendaje.

Šiške sa strane

Ovaj nostalgični trend se vraća 2024. i dobro funkcioniše jer prirodno omekšava crte lica i skreće pažnju na oči. Šiške zabačene sa strane takođe dobro idu sa kovrdžavom kosom, dodajući mekoću i elegantno uokvirujući lice. Ove šiške treba da budu oblikovane tako da nežno padaju na jednu stranu, besprekorno se stapajući sa ostatkom kose. Primer su savršene šiške Dua Lipe.

Tanke šiške

Ovo su suptilne, tanke šiške kroz koje možeš da gledaš. Potrebno je minimalno stilizovanje, ali najbolje pristaju prirodno ravnoj kosi. Ovakve šiške se lako mogu ‘’prikriti’’ u ostatak kose u zavisnosti od tvog raspoloženja. Ovo je sigurna opcija za nekoga ko želi da proba šiške po prvi put. Hale Beri ih obožava, kao što možeš videti na fotografij ispod.

Šiške ‘’zavese’’

Mislimo da će šiške ‘’zavese’’ biti vodeći trend ove godine. One bukvalno uokviruju lice i predstavljaju tako jednostavan način za ažuriranje trenutnog stila uz malu količinu posvećenosti, plus malo održavanja. Šiške ‘’zavese’’ su mekša, široka verzija tupih šiški iz prošlosti. One mogu da pristaju bilo kom obliku lica, raspadajući se nežno preko čela baš kao zavesa. Primer za ovakve šiške jeste nova frizura Džene Ortege, američke glumice.

Share post