Cliche logo

Trend sa crvenog tepiha 2024 – nude karmin

U sezoni dodele filmskih nagrada koja sledi posle nedelje mode, možemo videti kako poznate dame ponosno nose trendove s modne piste. Crveni tepih dopušta zvezdama da u potpunosti pokažu sav svoj glamur, iz godine u godinu, pa tako možemo da vidimo slavne ličnosti sa raskošnom šminkom koja privlači pažnju.

Ova sezona dodele nagrada Zlatni globus bila je u znaku pomalo neočekivaog trenda koji je gotovo preuzeo vladavinu na crvenom tepihu – nude usne.

Izgled ne mora uvek da bude ekstravagantan da bi skrenuo pažnju. Klasična i elegantna šminka i frizura zamenili su raskošniji stajling na dodeli nagrada Zlatni globus.

Sa velikim brojem bež, ružičastih i nude karmina koji krase lica poznatih dama na crvenom tepihu dobili smo prirodan look koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Čini se da su ‘’gole’’ usne iz devedesetih dobile pečat odobravanja publike i ove godine.

Holivudske zvezde na dodeli nagrada Zlatni globus 2024. zablistale uz nude karmin

Umesto smelih crvenih ruževa ili jakih ružičastih tonova, holivudski šminkeri se odlučuju za nude ruževe koji usnama daju prirodnu i zdravu nijansu. Ako te nude usne podsećaju na trend korektora usana, razmisli još jednom da li ispravno razmišljaš.

Dobitnice Zlatnog globusa Elizabet Debicki, Camila Morrone i Kristen Wiig udružile su neutralne boje za usne sa različitom šminkom na svom licu i time pobrale simpatije.

Nijanse koje zvezde poput Alison Vilijams i Selene Gomez nose na crvenom tepihu Zlatnog globusa su meke i same po sebi ‘’daju izjavu’’. 

Manje je više – nude karmin na usnama poznatih dama i ove godine

Lepota nude karmina leži u njegovoj svestranosti kada se primeni na različitim tonovima kože. Isto tako, savršeno može da se ukombinuje sa različitom odećom.  Prema ovogodišnjem crvenom tepihu, Billie Eilish je fino uparila toplu ružičastu nijansu karmina sa prugastom košuljom i oversize blejzerom. Skai Jackson je isto tako sjajno izgledala noseći karamel ton uz svoju svetlucavu srebrno-crnu haljinu.

Nude karmini koji se vide na usnama ovih zvezda kreću se od pristupačnih, drogerijskih brendova do raskošnih high-end ruževa. 

Završni efekat ovih ruževa takođe varira, od mat završnih slojeva koje nose Gomezova i Džeksonova do blistavog sjaja koji se vidi na zvezdama poput Emili Blunt, Billie Eilish i Issa Rae (koje su nosile Charlotte Tilbury’s Kissing Lipstick u nijansi Yes Honey).

Selena Gomez uz Rare Beauty nude karmin je uvela novi trend

Selena Gomez je prosto zablistala ove godine na dodeli Zlatnog globusa, a na usnama ponela je upravo svoj brend Rare Beauty Lip Soufflé Matte Cream Lipstick u nijansi Kindness. Ovaj zapravo ružičasti nude ruž je idealan za maslinasti ton kože kakav ima Gomezova. Formula je potpuno lagana nakon nanošenja i ne isušuje usne zahvaljujući hranljivim sastojcima kao što je vitamin E.

Maybelline nude proizvodi na usnama Alison Williams su pun pogodak

Čuvena šminkerka Džena Kristina koristila je dva Maybelline proizvoda za usne kako bi postigla efekat prozirnih usana Alison Williams. U pitanju su proizvodi Maybelline Color Sensational Shine Compulsion Lipstick u nijansi Baddest Beige i  Maybelline’s Lifter Gloss in Ice za završni sjaj preko usana.

Nude kombinacija Pat McGrath Labs na predivnoj Greti Gerwig 

Za sjajne usne Grete Gerwig, njena šminkerka Moli R. Stern koristila trio proizvoda za usne Pat McGrath Labs, uključujući PermaGel Ultra Lip Pencil u nijansi Nude Venus, SatinAllure karmin za usne u nijansi Venusian Peach i MatteTrance ruž za usne u laskavom bež tonu Christy. Rezultat su definisane usne krajnje prirodnog izgleda, koje odišu toplinom tona breskve.

Nude karmin će, čini nam se, uvek biti trendi. I zaista ima puno razloga zašto je to tako. Zato nije iznenađujuće da su i ove godine holivudski šminkeri potražili inspiraciju u krajnje jednostavnom, nude izgledu za dodelu nagrada koju prati čitava planeta.

Share post