Cliche logo

Toscanello Speciale

Toscanello Speciale je cigara koju proizvodi Manifatture Sigaro Toscano. Ovo je jedan od jako popularnih cigareta zato što sadrži duvan sušen na vatri. Toscanello Speciale je rustična cigara.

Hajde da vidimo zašto je ova cigara tako specijalna.

Mešavina je prilično neobična kada je uporedite sa drugim cigarama koje su danas dostupne. Korišćeni su različiti duvani za proizvodnju, tj mešavina američkog i italijanskog duvana Kentakija. Omot je napravljen od vatreno osušenog lista američkog duvana Kentaki. Ovaj omotač se suši više od mesec dana koristeći aromatično drvo.

Vrste Toscano cigareta

Toscanello Speciale je dostupan u jednoj veličini, oblik cigare skoro liči na mali rog. Cigare dolaze u pakovanju od pet komada u maloj kutiji.

Ovo je cigara grubog i rustičnog izgleda – i to daje cigari neki šarm. Omot je skoro drvene boje. Ima veoma neravnu i zubastu površinu. Šavovi omotača su prilično dobro sakriveni. Cigara dolazi bez trake. Toscanello Speciale nema kapu, stoga nije potreban rez.

Vodeći stručnjaci pozicioniraju Toscanello Speciale kao „intenzivno gorak“ ukus.

Početak Toscanello Speciale-a počinje kožom i nekim od dimnosti „logorske vatre“ osušene u vatri.

Sredinom prve polovine cigare, kožne note prelaze u note cikorije – koja postaje primarna nota ukusa. Ovo daje Toscanello Specialeu gorak profil. Zadimljenost logorske vatre i dalje je bila druga – dok su koža, citrusi i začini bili udaljeniji. Ovo je način na koji se profil ukusa održao do kraja.

Nema grubosti na kraju Toscanello Speciale. Toscanello cigara traje 15 do 20 minuta, tako da ako nemate puno vremena, ovo je potencijalna opcija za pušenje. Ova cigara je zaista specijalna. Preko izgleda, do sastava mešavine i profila ukusa. 

Share post