Cliche logo

Torbe koje će biti trendi u 2024. godini

Godina u koju smo uveliko ušli će biti jedna od najhrabrijih do sada kada je moda u pitanju. I ovde ne mislimo samo na odeću. 

Detalji su više od detalja: oni su glavni događaj i srž stvari. Daleko od jednostavnog držanja osnovnih stvari, dobra torba može definisati i pojačati tvoj stil. A ako je prema pistama za proleće 2024. godine, najjači trendovi torbi u predstojećoj godini imaju veliki raspon. Od aktovki spremnih za posao do blistavih večernjih torbica; od tamnijeg izgleda koji je uvek u trendu do cvetnih i crvenih tašni – ove godine postoji nešto za svačiji ukus. 

Od blistavih do skromnih, pred tobom su najbolji trendovi za 2024. kada su torbe u pitanju.

Duple torbe

Duple torbe su definitivno jedan od najvećih trendova za 2024.

Zašto se zaustavljati na jednoj torbici kada ih možeš nositi više? Alaia, Coach i Jil Sander su ponosno predstavili trend dvostruke torbe, stilizujući manje tašne sa gornjom ručkom preko većih torbi. 

Bez obzira da li ti je potreban dodatni prostor za nošenje potrepština ili jednostavno želiš da daš stilski izraz, odluči se za minimalističku bazu srednje veličine poput crne torbe koju možeš upariti sa mini (ili mikro!) torbom.

Kružni oblici

Ako je po reviji Louis Vuitton-a za proleće-leto 2024. godine, kružni oblici torbi će definitivno dominirati.

Trendovi jesu ciklični, a ponekad se ta kružnost može bukvalno primeniti u domenu dizajna. 

Dizajneri kao što su Altuzarra, Louis Vuitton i Longchamp predstavili su okrugle torbice na svojim pistama za proleće/leto 2024. Bilo da se radi o nenametljivom stilu sa gornjom ručkom ili nečem praktičnijem što se može nositi preko ramena, kružne torbe su ušle u garderobu.

Print zmijske kože

Ovde je pozajmljen jedan od najpopularnijih trendova cipela za 2024. godinu – stil torbi sa printom zmijske kože. Odvažan motiv može funkcionisati kao neutralan u nijansama braon ili sive kao što je to bilo na Fendi reviji, ili može biti više reljefni akcentni komad u živim nijansama poput Guccijeve neonske zelene ili Rejino Pio jarko plave boje. 

Ne ustručavaj se da upariš ovaj reptilski inspirisani izbor sa odgovarajućom obućom.

Moderna clutch varijanta

Posebno za elegantnu priliku, klač varijanta će biti veoma popularna i u 2024. Stavi je ispod lakta tako da prsti mogu da budu slobodni za držanje, recimo, čaše šampanjca, telefona ili ruke prijatelja. Sjajni stilovi klač torbica viđeni su kod Brunello Cucinelli, Tori Burch i Chloe, dok su Altuzarra i Jil Sander tražili više strukturirani pristup trendu. 

Razmisli o modernoj opciji tako da se tvoja klač torba može lako transformisati u drugačiji izgled jednostavnim dodavanjem kaiševa.

Cvetni dezeni

Moć cveća će biti u punom jeku za proleće. Cvetni detalji niču na svim vrstama torbica, uključujući 3D cvetove kod Balmain-a, velike otiske cveća kod Chanel-a, i namotaje tkanina i bisera u obliku rozeta kod Simone Rocha. 

Ako želiš da isprobaš trend bez buket-torbi, odluči se za nešto manje, poput torbice za sitnice ili mini torbe sa dramatičnim aplikacijama nalik na latice.

Svetlo plava

Dok je čisto bela dominirala paletom boja mnogih kolekcija za proleće/leto 2024., ipak nam je pažnju privukla druga nijansa: svetlo plava. Isabel Marant, Versace, Giorgio Armani i Ferragamo predstavili su tašne u raznim bojama, od mažorel do nebesko plave boje, dok je jedna cerulean torbica bila izuzetan komad u moru jarko bele boje na pisti Valentino.

Moderno prostrane torbe

Bez obzira na to šta bi Tom Vambsgans mogao da misli, izuzetno velika torba će biti nešto u trendu 2024. godine – barem prema mega dizajnerima kao što su Givenchi, Bottega Veneta, Prada i, naravno, The Row – vodeći brend tihog luksuza. Bilo da se radi o ogromnim kožnim torbama koje se vuku po zemlji ili platnenim baštenskim torbama koje možeš naći u Max Mari – što veće, to bolje što se tiče torbi. I nema ništa smešno u tome.

Koji trend za torbe u 2024. je tvoj favorit?

Share post