Cliche logo

Top 9 najneverovatnijih mesta na svetu

Na Zemlji postoje mnoga neverovatna i nestvarna mesta koja raspaljuju maštu svojom lepotom, jedinstvenošću ili prirodnim čudima. Predstavljamo ti neka od njih, možda te inspirišu da ih jednog dana posetiš.

1. Kanjon Antilopa, SAD

Kanjon Antilopa, koji se nalazi u Arizoni, u SAD, poznat je po svojim uskim, vijugavim prolazima i neverovatnim zracima svetlosti koji sjaje kroz otvore u stenama, stvarajući nadrealnu atmosferu.

2. Salar de Uyuni , Bolivija

Ovo je najveća slana ravna na svetu, i kada je prekrivena tankim slojem vode, postaje ogromno ogledalo, odražavajući nebo i stvarajući gotovo nestvarni, beskrajni pejzaž.

3. Planina Roraima, Venecuela/Gvajana/Brazil

Roraima je planina s ravnim vrhom koja je inspirisala romana Artura Konana Dojla da napiše knjigu “Izgubljeni svet”. Njen jedinstven oblik i nestvarni oblaci koji je okružuju čine je da izgleda kao nešto iz knjige fantastike.

4. Pamukale, Turska

Pamukale su poznate po terasama bele, tople vode, a dok voda teče niz padine, ostavlja za sobom prelepe bele mineralne naslage, pa ceo prizor izgleda kao iz bajke.

5. Velika Plava Rupa, Belize

Ovaj podvodni ponor je raj za ronioce. Ova velika, savršeno kružna rupa u sred Belizeanskog koralnog grebena nudi nadrealno iskustvo onima koji istražuju njene dubine. Pomalo je i zastrašujuća, ali svakako vredna posete.

6. Planina Erebus, Antarktik

Ovo planina je zapravo najjužniji aktivni vulkan na Zemlji i poznat je po svom stalno aktivnom jezeru lave koje se nalazi unutar kratera. Kombinacija leda i vatre u ekstremnom okruženju Antarktika je zaista fascinantna.

7. Sokotra, Jemen

Ovo izolovano ostrvo u Indijskom okeanu je dom nekim od najneobičnijih i najčudnijih biljnih vrsta na planeti.

8. Kapadokija, Turska

Poznata po svojim vilinskim dimnjacima, pećinskim staništima, jedinstvenim stenskim formacijama, ali i nezaobilaznim balonima, Kapadokija je nadrealni pejzaž koji izgleda kao da pripada nekom svetu iz fantazije.

9. Vulingiuan, Kina

Ovo mesto koje je pod zaštitom UNESKO-a je dom hiljadama peščanih stubova i vrhova koji stvaraju neverovatan pejzaž kanjona, klisura i provalija.

Share post