Cliche logo

Top 5 seks poza za ženski orgazam

Doživeti orgazam je jedno od najvećih životnih zadovoljstava. Reakcija tela na seksualno zadovoljstvo može da napravi unutrašnji ‘’vatromet’’ koji se širi po celom telu.

Ipak, ima loših vesti. Ženska anatomija jeste lepa, ali je i složena. Tako da postizanje orgazma nije lak proces za svaku ženu. Većina muškaraca, čak oko 90% njih, doživi orgazam tokom seksa – dok žene dožive orgazam tokom odnosa samo u oko 50% slučajeva.

Možda jeste nepravedno, ali statistike i praksa tako kažu. Stižemo do zaključka da će ženama možda trebati malo dodatne pomoći kako bi postigle taj čuveni osećaj na slovo „O“.

U nastavku su saveti o tome kako da doživiš orgazam koji će ti pomoći da tvoje seksualno iskustvo bude nezaboravno.

Koji su to najbolji seksualni položaji za ženski orgazam?

Najuspešnija seks poza za postizanje ženskog orgazma je uglavnom ona kada je žena gore. Ovo uključuje činjenicu da se trenje o čuvenu G tačku kod žene može postići tako što ona na vrhu trlja klitoris o muško pubično područje tokom samog odnosa.

Žena je u stanju da lakše kontroliše brzinu i ritam tokom seksa za razliku od muškarca koji je na vrhu. Nažalost, ženama je obično teško da dožive orgazam u osnovnom misionarskom položaju tokom seksa.

Nemoj se plašiti eksperimentisanja sa svim vrstama različitih pozicija sa svojim partnerom.

Evo najboljih 5 seks poza za ženski orgazam, onih koje pomažu da se stimuliše čuvena G-tačka:

  • Misionarska poza sa podignutim nogama: Muškarac je na vrhu sa ženskim nogama preko njegovih ramena.
  • Kaubojka: opružanje gde je žena na vrhu okrenuta prema muškarčevim stopalima.
  • Dogi Stil: kada muškarac penetrira otpozadi dok je žena na kolenima.
  • ‘’Kašika’’ poza: Oba partnera leže na boku, a muškarac penetrira s leđa.
  • Na vrhu: Žena je ovog puta na vrhu, pri čemu su muškarcu noge skupljene jedna uz drugu.

Sve ove poze podrazumevaju da penis muškarca stimuliše žensku G-tačku. Pravilno pozicioniranje bi moglo pomoći ženi da lakše dođe do orgazma.

A sad malo o G tački

Grafenbergova tačka, poznata kao G-tačka, predstavlja izuzetno važan deo ženske seksualne anatomije. Ime je dobila po nemačkom ginekologu koji je otkrio ovu erogenu zonu još 1940-ih. Neki naučnici čak smatraju da je G-tačka produžetak klitorisa. Naveliko se smatra da bi stimulacija G-tačke kod žene mogla izazvati vaginalni orgazam.

Međutim, ipak postoje određena neslaganja na ovu temu, zbog čega je G-tačka i dalje misterija.
Muškarcima nike lako da pronađu G-tačku kod žene, ali evo kratkog uputstva. Ona se nalazi na oko 5-7 cm unutar vaginalnog kanala na prednjem delu vaginalnog zida. Stimulisanje ove tačke može čak dovesti do ženske ejakulacije tokom orgazma.

Samo napred, zabavi se sa svojim partnerom i primeni ove savete – a zahvalićeš nam se kasnije.

Share post