Cliche logo

Top 5 denim trendova za proleće koji će oživeti tvoj stil!

Proleće je stiglo, što znači da je vreme da konačno odbaciš te glomazne slojeve u korist lakših, opuštenijih odevnih komada. E tu na scenu (najzad) stupa teksas!

Decenijama unazad su ljudi hrlili na teksas zbog njegove izdržljivosti i svestranosti. Evoluirao je od utilitarne radne odeće do šik modnog elementa u svačijem garderoberu. Od farmerki i jakni do košulja i haljina (čak i šešira) – ne postoji odevni predmet koji nije izrađen od ovog prijatnog pamučnog materijala.

Naravno, teksas se infiltrirao u naše ormare i postao sinonim za oblačenje u stilu ”uzmi i kreni”. Toliko nosimo teksas, da ponekad može biti teško zamisliti nove načine da ga stilizujemo.

Ali obrati pažnju na ovo: predstavljamo ti top 5 prolećnih denim trendova koji će te ostaviti bez teksta! I zapamti, kada je u pitanju teksas, nikada ga ne možeš imati previše u ormaru.

Vizuelni kontrast: svetle i tamne teksas nijanse

Kada je u pitanju nepredvidiva priroda prolećnog vremena, uvek je dobra ideja da tvoja odeća bude lagana i prozračna. Na ovu temu, teksas kombinacije su razne. Šik momenat je da probaš da naneseš svetlije i tamnije nijanse teksasa za vizuelni kontrast – a zatim dodaj aksesoar po želji na sve to!

Kombinacija kratkog i dugog

Spajanje duge teksas suknje ili pantalona sa skraćenom jaknom je fenomenalan način da izdužiš svoju figuru i bez napora dodate malo sofisticiranosti! Ova dobitna kombinacija je i skromna i (zahvaljujući prednjoj strani) pomalo koketna, što je čini savršeno odgovarajućim izborom za lagani prelazak iz dana u veče.

Dašak romantike na denim način

Denim kombinacija za večernje (romantične) sastanke ne mora da bude dosadna i jednolična. Noseći teksas korset, na primer, trenutno unosiš romantične plave nijanse u sanjivo, romantično carstvo. Osim toga, otvoreni izrez korseta će pokazati šta god da odlučiš ili ipak ne odlučiš da nosiš ispod.

Teksas prolećna jakna ne mora da bude klasična

Slobodno odbaci svoju običnu, dosadnu teksas jaknu u korist one sa dodatnim ukusom! Razigrane zakrpe, neobični ili poznati print dizajn, smeli broševi i drugi dodaci klasičnoj teksas jakni će dati vizuelnu dubinu svakoj modnoj kombinaciji! Kada je u pitanju odabir ovih raznih dodataka za razbijanje monotonije, idi na one koji su jedinstveni za tvoj stil – i nemoj se plašiti da dodaš onoliko koliko ti srce želi!

Denim haljina odiše ženstvenošću

Nošenje zanimljive prolećne denim haljine je upečatljiv način da odišeš ženstvenošću i sofistiranošću. Ne samo da ćeš pojačati svoj stil, ovo je i hrabar način da se razlikuješ u moru običnih pamučnih haljina koje viđamo svakog dana. Sviđa nam se ideja da uravnotežimo ovakve teksas komade sa parom modernih patika ili čak baletanki za dašak damskog šarma.

Share post