Cliche logo

Top 3 viralna recepta sa TikToka!

Pravili ste, podelili ste – mi smo probali! TikTok je platforma za iskusne kuvare i ambiciozne gurmane koji žele da se zabave i isprobaju nešto novo u kuhinji.

Bez obzira da li si entuzijastična na društvenim mrežama ili nemaš pojma o čemu uopšte pričamo – ovde ćeš naći neke sjajne recepte.

I ko kaže da je TikTok mreža sa ne tako pametnim sadržajem? Pred tobom su top 3 viralna recepta koja svi dele, a mi smo se složili da su fantastični!

Testenina sa paradajzom i feta sirom iz rerne

Sastojci:

  • 2 šolje čeri paradajza
  • 1 crni ili crveni luk, narezan na četvrtine
  • 3 čena belog luka, zgnječena
  • malo ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • malo soli
  • 1 veći komad feta sira
  • 3 grančice svežeg timijana
  • 1 pakovanje testenina
  • svež bosiljak (za dekoraciju)

Priprema:

Zagrej rernu na 200°. U velikoj vatrostalnoj posudi za pečenje pomešaj paradajz, luk, beli luk i prelij sa malo ulja. Začini solju i promešaj da se sastojci sjedine.
Stavi feta sir u centar mešavine paradajza i prelij 1 kašikom maslinovog ulja. Rasprši grančice timijana preko paradajza.

Peci 40 do 45 minuta, dok paradajz ne pukne i feta ne dobije zlatnu boju.

U međuvremenu, u velikoj šerpi sa kipućom slanom vodom, skuvaj testeninu do al dente prema uputstvu na pakovanju. Ostavi oko 1/2 šolje vode u kojoj se kuvala testenina. Zatim u posudu za pečenje sa paradajzom i fetom dodaj skuvanu testeninu, malo vode u kojoj se kuvala testenina i pomešaj dok se ne sjedine, te još malo zapeci u rerni. Dekoriši bosiljkom.

TikTok brauni sa kakaom

Sastojci:

  • ½ šolje neslanog putera, plus dodatak za podmazivanje
  • ⅓ šolje kakao praha
  • 1 šolja granuliranog šećera
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 2 velika jaja
  • ½ šolje višenamenskog brašna

Priprema:

Zagrej rernu na 180°C. Premaži maslacem pleh za pečenje.

Rastopi puter u velikoj šerpi na laganoj vatri. Ukloni sa vatre i ostavi da se ohladi 5 minuta. Umuti kakao prah, šećer i ekstrakt vanile. Umešaj jaja, jedno po jedno dok se ne sjedini sve. Dodaj brašno i mešaj dok ne dobiješ jedinstvenu smesu. Prelij smesu u pripremljenu tepsiju i zagladi površinu kašikom.

Peci u zagrejanoj rerni dok umetnuta čačkalica ne izađe čista, 20 do 25 minuta.

Izvadi iz rerne i ohladi na rešetki najmanje 45 minuta pre sečenja.

Pesto jaje na hlebu

Sastojci:

  • 1 kriška hleba
  • 1 kašika pesto sosa (kupovni ili domaći)
  • malo parmezana (po želji)
  • 1 veliko jaje
  • malo soli
  • sveže mleveni crni biber

Priprema:

Koristeći šolju ili nož, izreži rupu veličine jajeta u sredini kriške hleba.

U malom tiganju zagrej pesto i parmezan (po želji) dok lagano ne zacvrči. Dodaj hleb i isečak hleba, a zatim razbij jaje u rupu u hlebu.

Peci 3 minuta, okreni i peci još 1 minut da dobiješ previše ”lako” jaje. Prebaci u tanjir i začini solju i biberom.

Prijatno!

Share post