Cliche logo

Toner jastučići za negu lica su postali viralni – Evo i zašto!

Da li ti deluje kao da se svet beauty saveta, trikova i trendova nikada ne završava – posebno na TikTok-u? Dakle, kada novi trend za negu kože izazove talase na društvenim mrežama, koji su još i podržani od strane stručnjaka kao što su dermatolozi i naši omiljeni influenseri – naravno da to moramo da testiramo i na sebi!

Zato dobro zapamti ovo što ćemo ti sada reći, a tiče se najnovijeg trenda iz domena Korean beauty-a: toner jastučići za negu lica!

Šta su toner jastučići?

Koncept tonera ili jastučića za negu kože nije ništa novo. Odavno već imamo običaj da sipamo različite proizvode – poput tonera, losiona i micelarne vode – na pamučne jastučiće (tupfere) i time obrišemo svoje lice.

E sad, kao da nismo već dovoljno razmaženi po pitanju olakšica u aplikovanju kozmetičkih proizvoda – sada imamo toner jastučiće koji sadrže fiksnu količinu tonera i time nema nereda oko nas!

Koje su prednosti korišćenja toner jastučića?

Kao prethodno natopljeni jastučići koji dolaze sa sastojcima koji pomažu kod različitih problema sa kožom – jedna od najočiglednijih prednosti toner jastučića je njihova lakoća upotrebe.

Lako se koriste, bez nereda, i znamo da smo sa jednim jastučićem naneli tačno određenu količinu tonera koja je pogodna. Ovakvi jastučići obično sadrže nežne kiseline za piling i hidratantne sastojke za negu i hidrataciju kože.

Toner jastučići su takođe odlična opcija za one koji često putuju ili su stalno u pokretu.

Uprkos tome što izgledaju kao krajnje jednostavan beauty proizvod, ovi jastčići su zapravo multifunkcionalni. Čiste kožu uklanjanjem ostataka prljavštine i šminke, balansiraju pH nivo, detoksikuju i pripremaju kožu za naredne proizvode za negu kože. Malo li je?

Dakle, dok sama tekstura jastučića nežno eksfolira i čisti tvoje lice, proizvod u koji je natopljen (toner) ima višestruke prednosti za tvoju kožu.

Korejski toner jastučići su dizajnirani za ciljanu primenu, što znači da će različiti jastučići služiti u različite svrhe nege kože. Korejski brendovi inače imaju tendenciju da daju prednost hidrataciji u odnosu na aktivne sastojke.

Kada su u pitanju američki brendovi za negu kože, veća je verovatnoća da ćeš pronaći toner jastučiće koji se fokusiraju na koncentraciju aktivnih sastojaka kao što su AHA, BHA, salicilna i mlečna kiselina ili vitamin C – koji ciljaju na specifične probleme kože.

Kako da koristiš toner jastučiće?

Toneri ili tonici su inače tečni proizvodi za čišćenje i toniranje kože – pa ih prvo treba naneti na čistu kožu pre nanošenja drugih proizvoda – poput seruma, hidratantne kreme i kreme sa SPF-om.

Pošto se toneri generalno brzo suše i brzo se upijaju, prikladniji su za nanošenje sastojaka za piling koji mogu biti iritantni ako se ostave na koži duže vreme.

Takođe možeš koristiti različite vrste tonera kako bi rešila svoje specifične probleme sa kožom. Koristi adstringentne toner jastučiće za masnu T-zonu, dok druge jastučiće natopljene ovlaživačima, lipidima ili emolijensima stavljaj na suva područja kože.

Samo obrati pažnju na sledeće: fizički jastučići su abrazivniji od tvojih ruku kada nanosiš toner, stoga ih treba oprezno koristiti na osetljivoj koži.

Share post