Cliche logo

TAJNA NEGOVANIH NOKTIJU

Lepi i negovani nokti su zaista pravi ukras svake žene. Sigurno ćete se složiti da je jako lepo kada vidite da neko vodi računa o izgledu svojih ruku i noktiju. Pored prave nege, genetika je bitan faktor koji određuje izgled i kvalitet nokatne ploče. U nastavku teksta otkrićemo vam tajnu negovanih noktiju i šta je potrebno da radite da bi ste imali zdrave i negovane ruke i nokte.

Pravilna ishrana i unošenje dovoljih količina vitamina i minerala je ključna za zdravlje noktiju. Ukoliko redovno posećujete manikira a nokti su vam i dalje krhki i skloni lomljenju, to znači da vam nedostaje neki od vitamina i da se ne hranite zdravo.

Koji su to vitamini koji su neophodni kako bi ste imali negovane nokte?

  • Kalcijum i vitamin A – Ukoliko vam se nokti lome, vrlo verovatno vam nedostaje neki od ova dva vitamina
  • Vitamin C i Folna kiselina – Nedostatak ovih vitamina uzrokuje tanku nokatnu ploču koja može da se savija
  • Gvožđe – Ukoliko primetite bele crte na noktima, nedostaje vam gvožđe u organizmu
TAJNA NEGOVANIH NOKTIJU

Zanoktice

Zanoktice i nega kože oko noktiju je važan faktor koji doprinosi lepom izgledu noktiju. Zaboravite na grickanje zanoktica i kože. Ova loša navika, osim što dovodi do lošeg izgleda ruku, može biti veoma opasna. Koža je pod stresom i bakterije koje se nalaze na rukama, brže mogu dospeti do organizma i dovesti do raznih upalnih procesa. Opremite se kvalitetnim priborom za manikir. Za pravilno tretiranje zanoktica će vam trebati gurač zanoktica, makazice za zanoktice i ulje za omekšavanje kože oko noktiju.

Nega ruku i noktiju

Na tržištu postoje mnogi preparati koji su napravljeni za negu noktiju i ruku. Ovi preparati prodiru u slojeve kože i nokatne ploče i obezbeđuju potrebne hranljive materije. Pokušajte da jednom nedeljno napravite pakovanje za ruke koje će omekšati kožu i nahraniti je potrebnim vitaminima. Turpija je jedan od alata koji je neizostavan deo nege noktiju. Kvalitetna turpija i njena pravilna upotreba su jako bitne.

Oblik noktiju i njihova dužina

Najpopularniji oblici noktiju su: okrugli, špicasti, četvrtasti i ovalni. Da li ste znali da nokti mesečno mogu da porastu i do 7mm? Kratki nokti su najzahvalniji za održavanje dok su dugi nokti danas pravo ogledalo ženstvenosti. Ukoliko želite da imate duge nokte, obavezna je dodatna nega. Ukoliko želite da vizualno izdužite nokte, birajte krem i neutralne nijanse laka za nokte.

I za kraj, uvek koristite zaštitnu kremu za ruke. Krema za ruke štiti od negativnih spoljnih uticaja i sprečava isušivanje ruku i noktiju. Uz ove male savete, doćićete do negovnih noktiju koji će privlačiti poglede svih u vašoj okolini.

Share post