Cliche logo

Taj seksi porok: cigarete

Šta je to tako očaravajuće kod konzumiranja duvana? Kako taj smotuljak mlevenog i sušenog duvana izaziva osećaj zavisnosti kod osoba koje je koriste a u isto vreme i osećaj uživanja. Bilo da si pušač ili ne, neminovno je da u svo okruženju imaš osobe koje su konzumenti ovog “poroka”. Ma koliko mnogima sam miris i dim koji se dobija sagorevanjem duvana smetao, verujemo da niko ne može ostati ravnodušan na to kada gleda osobu koja je strastveni pušač i koja uživa u svakom dimu, kako drži tu cigaretu u ruci i sa kojom lakoćom prinosi usnama taj filter, ne znamo za tebe ali nama je to baš baš seksi.

Kristofer Kolumbo je bio prvi Evropljanin koji je otkrio pušenje. Po prvi put u Evropi, duvan je uzgajan oko 1531. godine u Santo Domingu. Potrošnja duvana se proširila širom Evrope i Engleske do 1600. godine i korišćena je kao monetarno merilo, trend koji je trajao tokom sledećeg veka. Do 1700-ih, pušenje se proširilo širom zemlje, a pojavila se i duvanska industrija. Dakle, smatrane su vrhunskim, ručno rađenim luksuznim predmetom za evropsku urbanu elitu. Pronalazak mašine za motanje napravio je revoluciju u proizvodnji cigareta. 

Početkom dvadesetog veka, pušenje cigara postalo je veoma popularna zabava među muškarcima. Muškarci koji puše cigare često su bili zastupljeni u medijima. Orson Vels je namerno uključio likove koji puše cigare u svoje filmove, dok se za Marka Tvena tvrdi da je pušio čak 22 cigare svakog dana. Čak je i rekao da ako nije dozvoljeno pušenje u raju da ne želi tamo da završi.

Duvan za cigare se uzgaja na raznim lokacijama širom sveta, a najkvalitetniji duvan dolazi iz Brazila, Kube, Dominikanske Republike i Hondurasa. Duvan u ručno motanim cigarama često ima bolji ukus od duvana u mašinski napravljenim cigarama, a i razlika u ceni je značajna. 

Cigare imaju nepogrešivu privlačnost i za mnoge su sastavni deo tradicionalnog džentlmenskog imidža, ​​kao i fantastičnog ukusa. Osim toga, i mnogo važnije, čin pušenja cigare nasamo sa bliskim prijateljem ili poslovnim saradnikom je najvažniji. Prava prednost cigare je trenutak svesti i duboke veze sa osobom koja je takođe ljubitelj cigara, sa utišanim telefonom, pićem u ruci i ozbiljnim razgovorom.

Share post