Cliche logo

STREET FASHION-globalni trend

Nedavno, ulična moda postala je sve popularnija među modnim entuzijastima širomm sveta. To je moda koja ne sledi tradicionalne modne trendove, već se kreće izvan okvira i predstavlja personalni izraz stila. U ovom članku ćemo se pozabaviti posljednjim trendovima ulične mode širom sveta.

1. Tokio, Japan

Tokio je grad koji je poznat po jedinstvenoj modi. Modni entuzijasti u Tokiju poznati su po svojoj upotrebi različitih boja i uzoraka u jednom outfitu. Također, popularni su i oversized krojevi, kao i korišćenje različitih materijala u jednom outfitu. Uz to, popularna je i upotreba obuće koja je udobna i praktična za hodanje po gradu.

2. New York, Sjedinjene Američke Države

U New Yorku, ulična moda se temelji na minimalističkom izgledu s naglaskom na jednostavne krojeve i neutralne boje. Modni entuzijasti u New Yorku vole da kombinunju sportske i elegantne elemente u svojim outfitima, kao i upotrebu statement modnih dodataka kao što su naočare i torbe.

3. London, Ujedinjeno Kraljevstvo

U Londonu, ulična moda je poznata po svojoj eklektičnosti. Modni entuzijasti u Londonu vole mešati vintage i moderne komade, te tako stvaraju neverovatne kombinacije. Takođe, popularni su i statement komadi, poput jakni ukrašenih perjem i bundi od krzna.

4. Pariz, Francuska

U Parizu, ulična moda se temelji na chic i elegantnom izgledu. Modni entuzijasti u Parizu vole nositi klasične krojeve, poput trench kaputa i mornarskih pruga, te ih kombinirati s modernim komadima. Popularni su i statement modni dodaci, poput beretki i velikih sunčanih naočara.

5. Melbourne, Australija

U Melbourneu, ulična moda je poznata po svojoj urbanoj i edgy estetici. Modni entuzijasti u Melbourneu vole kombinirati sportske elemente s elegantnim komadima, poput haljina i suknji. Također, popularni su i statement modni dodaci poput torbi s natpisima i neobičnih naočara.

Sve u svemu…

Ulična moda se kreće izvan okvira i predstavlja osobni izraz stila. Ovi su trendovi samo neki od mnogih koji se mogu videti širom sveta. Bez obzira na to koji trendovi su trenutno popularni, ulična moda uvek će biti jedinstvena i kreativna.

Share post