Cliche logo

Štikle – Vodič za početnike

Ukoliko ste zaljubljenik u štikle, sigurno do sada već znate sve o vrstama potpetica i kako ih najbolje kombinovati. Ukoliko ste tek sada počeli da se zaljubljujete u ovu vrstu obuće, ostanite sa nama i pogledajte naš vodič za početnike. U nastavku ćemo podeliti sa vama tipove potpetica i načine na koje ih možete kombinovati u svakodnevnim i elegantnijim prilikama.

Štikle – Vodič za početnike

Otvoreni prsti

Štikle sa otvorenim prstima su jedne od najizazovnijih vrsti štikli. Visina štikle može biti različita ali što je visa štikla, one izgledaju izazovnije. Na prednjoj strani imaju otvor što doprinosi lepom izgledu cele cipele. Nosite ih sa farmerkama ili uskim haljinama i ubošćete dobitnu kombinaciju.

Platforme

Platforme su vrste cipela koje preferiraju devojke čiji je cilj udobnost. Idealne su za devojke koje vole da nose štikle ali ne žele da hodaju u njima ili im to teško pada. Kod njih je težina podjednako raspoređena duž cele cipele, što poaže u balansu i čini hodanje prijatnim. Mogu da se kombinuju sa skoro svakom odevnom kombinacijom.

Štikle – Vodič za početnike

Stileto štikle

Kraljica među štiklama i jedne od onih cipela koje svaka devojka treba da ima. Zatvorene su sa prednje i zadnje strane i obično dolaze sa visokom potpeticom. Verovatno izgleda teško za hodanje u njima, ali kad ih jednom probate, uvek ćete ih nositi. Mogu da se kombinuju sa svakom elegantijom odevnom kombinacijom i sa dosta ležernih kombinacija.

Štikle – Vodič za početnike

Špicaste štikle

Ove štikle su veoma popularne i mogu da se kombinuju sa dosta odevnih kombinacija. Vrh ovakvih cipela je oštar i uglavnom dolaze bez platforme. Ovo može dovesti do neprijatnog osećaja prilikom hodanja. Kad se jednom naviknete na njih, nećete moći da zamislite da nosite bilo šta drugo. Mogu da budu sa kišićem ili bez. Izbor je na vama.

Kada su štikle u pitanju, zaista ima mnogo izbora. Od vrhova do štikli, štikle na platformi i još mnogo toga opcije nam se čine beskonačne. Štikle mogu poboljšati svaki izgled – sve što treba da uradite je da ih isprobate i kupite one u kojima ćete se istovremeno osećati udobno i privlačno.

Share post