Cliche logo

Šta je prajmer i kako se koristi

Da bi ste imali savršen makeup, oseim posedovanja određenih veština, potrebni su vam i kvalitetni proizvodi. Ali čak i pored veština i proizvoda, potrebno je da posedujete znanje, odnosno, da zante kako se koji proizvod koristi i čemu služi. Prajmer je jedan od onih proizvoda koji vam je neophodan ukoliko želite da imate savšen makeup. On je zaslužan za lep izgled kože i za ujednačne ten. Hajde da vidimo zajedno kako se on koristi i zbog čega bi trebalo da se nađe u vašoj svakodnevnoj makeup rutini.

Već smo napomenuli da je prajmer zaslužan za ujednačen ten i za onaj blistav izgled zdrave kože. Ukoliko nanosite prajmer, nije preporučljivo da stavljajte pre njega kremu za hidrataciju ili dnevnu kremu koju koristite. Ukoliko stavite kremu pa onda prajmer, može da dođe do neujednačenog izgleda kože,a to upravo prajmerom i želimo da izbegnemo i sakrijemo. Samim tim, prajmer će hidrirati kožu, pa kremu možete da ostavite sa strane u ovom slučaju.

Jedna od njegovih sjajnih funkcija je ta što smanjuje pore i čini lice blistavim. Mnoge slavne ličnosti, koriste upravo prajmer kako bi umanjile pore i dobile sjajnu kožu. Osim toga što uklanja pore, čini da šminka duže vreme ostane besprekorna. Samim tim, ukoliko imate neku proslavu ili bitnu večeru, prajmer je nezaobilazni deo vase makeupa rutine.

Jako je bitno da zapamtite da prajmer uvek treba da se nanese na čistu kožu. Obavezno očistite lice tonikom ili micelarnom vodom pre nanošenja prajmera na lice. Uzmite malu količinu proizvoda i nanesite na celo lice u jednakom sloju. Kad koža upije prajmer, spremni ste za ostatak makeup rutine.

Koji su benefiti prajmera?

  • Dobar je za zaštitu kože – štiti kožu od spoljnih faktora poput hladnoće, visokih temperature i zagađenja okoline.
  • No make up look – Ovaj izgled je jako popularan i veoma smo srećni zbog toga. Nanesite samo prajmer na kožu i stavite maskaru i spremni ste. On će ujednačiti ten i ispeglati pore, pa vam tečni puder nije potreban
  • Zamena za hajlajter – Prelamanje svetlosti je jedan od benefita prajmera. Može da se koristi kako bi ste istakli određene delove lica.

Nadamo se da smo vam dali dovoljno razloga za korišćenje ovog proizvoda. Videćete, jednom kad ga probate, nećete moći da zamislite vašu makeup rutinu bez njega.

Share post