Cliche logo

Šta je maderoterapija

Svaka žena bi volela da ima lepo oblikovane noge bez celulita na butinama i zadnjici. Znamo da postizanje željenih rezultata može da bude izazovno i naporno. Pored adekvatnih vežbi i losiona, potrebna je i korekcija ishrane i odgovarajuće masaže. Sigurno ste već čuli za maderopterapiju ili masažu sa oklagaijama ali niste bili sigurno baš šta to znači U nastavku ćemo vam objasniti šta je maderoterapija i na koji način vam može pomoći u borbi protiv celulita.

Šta je maderoterapija

Šta je maderoterapija?

Maderoterapija je vrsta masaže koja je korisna kod bolova u leđima i nogama. Koristi se za borbu protiv celulita i za oblikovanje nogu i zadnjice. Iako se uglavnom koristi za noge i zadnjicu, maderoterapija može ciljati i druge delove tela poput ruku i stomaka. Dobar je izbor ukoliko želite da smršate i da oporavite organizam.

Maderoterapija nije obična masaža. Prilikom masaže, koriste se specijalno dizajnirana drvena pomagala koja podsećaju na oklagije. Zbog toga se kod nas ustalio naziv “masaža sa oklagijama”.

Šta je maderoterapija

Kako deluje maderoterapija?

Uz pomoć drvenih pomagala, na telu se ponavljaju pokreti koji stimulišu limfni sistem. Limfni sistem izbacuje toksine iz organizma. Tu spadaju sve one masne naslage i zadržavanje tečnosti u organizmu zbog kojih, pored viška kilograma, delujemo naduto i puno tečnosti. Samim tim, organizam i metabolizam rade normalno i počinje da troši i razgrađuje masne naslage.

Preporučuje se da kombinujete maderoterapiju, treninge i korigovanu ishranu za najbolje rezultate. Takođe, jako bitna Stavka kod svake anticelulit masaže je i unošenje dovoljno tečnosti u organizam.

Šta je maderoterapija

Maderoterapija i modrice

Prilikom maderoterapije, moguća je pojava modrica na koži. Ukoliko su te modrice veće, znači da ste u rukama lica koje nije stručno. Male modrice i neka vrsta upale mišića je moguća, budući da maderoterapija ima efekat treninga. I to je okej. Međutim, ukoliko osetite jake bolove i primetite puno modrica, obratite se stručnom licu.

Maderoterapija se ne preporučuje osobama koje imaju problema sa proširenim venama ili izraženim kapilarima. Takođe, izbegavajte ovaj vid masaže ukoliko imate rane ili povrede na koži.

Ne zaboravite da ovo nije relax masaža, već tretman kojim se razbija celulit i zateže koža. Negde ćete čuti da ova masaža boli, ali imajte na umu da se radi o razbijanju čvorova i svojevrsnoj limfnoj drenaži.

Prilikom maderoterapije koriste se ulja za masažu koja stimulišu krvotok i razbijaju celulit. Najbolji izbor su kokosovo ulje, rusko ulje i ulje bršljena.

Prednosti maderoterapije:

  • Izbacuje toksine
  • Eliminacija celulita
  • Zategnuta koža
  • Oblikovanje tela

Share post