Cliche logo

Sirena eyes – Makeup trend koji obožavate

Ako ste nabasali na #BeautiTok, verovatno ste primetili da je apsolutni hit “sirena eyes”. Pored svetle  senke, TikTokeri postaju kreativni i sa svojim ajlajnerom. Hajde da pogledamo sirena eyes, jedan od najvećih trendova šminkanja ovog leta koji je aktuelan i dalje.

Sveži pogled na klasične mačije oči, oči sirene su zadimljene, izdužene  I uz pomoć ajlajnera mnogo više naglašene. I dok su tutorijali o tome kako kreirati izgled rutinski postali viralni na TikTok-u, poznate ličnosti su taj trend donele i na crveni tepih.

Dakle, kako to izgleda?

Pored toga što oči izgledaju privlačnije, takođe izdužuje bilo koji oblik očiju. „Trend oka sirene je u osnovi uzvišena rebrendirana verzija mačjeg oka“, Suptilno je, ali efektno.

Koji su neki saveti za postizanje izgleda očiju sirene?

Počnite sa malim, koristeći svetle mat nijanse, a zatim ugradite dramu sa tamnim nijansama.

ŠminkerI preporučuju palete koje dolaze sa besplatnim neutralnim nijansama za mešanje i uparivanje kako biste postigli željeni intenzitet. Nanesite svetlu nijansu svuda, srednju mat nijansu od linije trepavica do pregiba, a zatim duboku mat nijansu da nacrtate na meku, zadimljenu nijansu krilom.

Za definiciju sa olovkom, zategnete oči crnom olovkom za dugotrajno nošenje. Napravite spoljni ugao krila istom olovkom. Ne morate da brinete da li ćete ga učiniti savršenim jer su oči sirene zamrljane, što olakšava postizanje savršenog izgleda. Takođe možete uzeti istu olovku i napraviti pravu liniju u spoljašnjem uglu oka koja povezuje oblogu krila . Zatim možete razmazati postavu četkom sa gustim detaljima i postaviti je crnim i smeđim mat senkama.

Možete da izdužite unutrašnji ugao očiju tako što ćete uzeti četkicu pod uglom sa crnom senkomi povući je nadole da biste stvorili unutrašnju tačku.

Pored inspiracije za oči sirene koju ćete pronaći pretražujući hashtag na TikTok-u, zaokružili smo nekoliko naših omiljenih slika poznatih ličnosti u trendu.

Obrnute Siren eyes

Umesto da povučete debelu liniju na gornjoj liniji trepavica, Zendaja je nosila maskirni izgled obrnute sirene kako bi bio hladan zaokret u popularnom trendu.

Zategnute oči sirene

Bella Hadid ubrizgava svoj stil inspirisan I2K u trend sirena očiju. Manekenka je zategnula oči, a zatim pomešala krilo mat čokoladno smeđom senkom.

Oči meke sirene

Ako vam se smeđe ili crne senke čini malo ekstremnim, odlučite se za ljubičastu ili prigušenu ružičastu. To je upravo ono što je Lili-Rouz Dep uradila da završi svoj izgled sirenskih očiju.

Share post