Cliche logo

Da li ste spremni za retrogradni Merkur u decembru 2023

Kako se godina bliži kraju, kosmički ples nam donosi još jedan retrogradni Merkur, koji počinje 13. decembra i traje do 1. januara 2024. Ova faza, koja se dešava u znakovima Jarca i Strelca, poziva na introspekciju i sporiji pristup našim užurbanim životima. Retrogradni Merkur često se povezuje sa problemima u komunikaciji, tehnološkim smetnjama i kašnjenjima u putovanjima, podstičući nas da zastanemo i razmislimo. Hajde da istražimo kako će ovaj astrološki događaj jedinstveno uticati na svaki horoskopski znak.

Ovan

Ovaj retrograd je vreme da ponovo proceniš svoje karijerne ciljeve i javni imidž. Možeš se suočiti sa izazovima u profesionalnoj komunikaciji, pa pažljivo proveravaj e-mailove i predloge. Iskoristi ovaj period da usavršiš svoje strategije i planove za narednu godinu. Takođe je savršena prilika da ponovo uspostaviš kontakt sa starim kolegama ili mentorima koji bi mogli pružiti dragocene uvide.

Bik

Tvoj fokus se prebacuje na učenje i duhovni rast. Nesporazumi u poslovnom okruženju su mogući, pa je strpljenje ključno. Ako planiraš putovanje, očekuj neke promene u rutama. Prihvati ovo vreme da ponovo posetiš prošle teme koje su te zanimale i produbiš svoje razumevanje. Ovo je period rasta, čak i ako se čini sporim.

Blizanci

Ovaj retrograd pokreće tvoj sektor transformacije i intimnosti. Možda ćeš ponovo posetiti prošle probleme u bliskim odnosima ili se naći u preispitivanju svojih investicija. Emotivna otkrića su moguća, nudeći šansu za isceljenje i dublje razumevanje. Finansijska dokumentacija zahteva dodatnu pažnju, pa budi oprezna.

Rak

Veze dolaze u centar pažnje. Stare ljubavi ili prijatelji mogu se pojaviti, donoseći nerešene probleme na površinu. Vreme je za otvorenu komunikaciju i isceljenje prošlih rana. Budi svesna nesporazuma u partnerstvima i pristupi razgovorima sa jasnoćom i saosećanjem. Ovaj period jača veze kroz zajedničke izazove.

Lav

Tvoj fokus se pomera na dnevne rutine i zdravlje. Nesporazumi na poslu mogu se pojaviti, zahtevajući tvoje strpljenje i prilagodljivost. Ponovo poseti nedovršene projekte i zaveži sve slobodne krajeve. Takođe je ključno vreme da slušaš svoje telo i napraviš potrebne prilagođavanja u svojoj rutini zdravlja. Prihvati sporiji tempo da se ponovo napuniš energijom.

Devica

Ovaj retrograd ponovo pali tvoju kreativnu iskru i ljubavni život. Prošli kreativni projekti mogu se ponovo pojaviti, zahtevajući tvoju pažnju. U ljubavi su mogući nesporazumi, pa jasno izrazi svoja osećanja. Vreme je za zabavu i ponovno posvećivanje hobijima koji ti donose radost. Dopusti svom unutrašnjem detetu da se igra i istražuje.

Vaga

Tvoj dom i porodični život su u fokusu. Nesporazumi sa članovima porodice mogu se dogoditi, pa teži harmoniji i razumevanju. Reorganizuj svoj životni prostor ili završi čekajuće kućne projekte. Vreme je za unutrašnju refleksiju i jačanje tvojih emocionalnih osnova. Ponovo se poveži sa svojim korenima i tradicijama.

Škorpija

Škorpije, ovaj retrograd utiče na tvoju komunikaciju i kratka putovanja. Dvaput proveri svoje rasporede i sastanke. Nesporazumi su verovatni, pa pojasni svoje reči i namere. Odlično je vreme da ponovo posetiš stare ideje . Budi otvorena za učenje iz prošlih razgovora i unapređenje svojih veština komunikacije.

Strelac

Za Strelčeve, finansijski poslovi zahtevaju tvoju pažnju. Pregledaj svoje budžete i finansijske planove, i izbegavaj nagle odluke o investicijama. Ponovo poseti stare finansijske ciljeve i prilagodi ih za budućnost. Ovaj period te uči vrednosti strpljenja i pažljivog planiranja u postizanju finansijske stabilnosti.

Jarac

Ovaj retrograd je ličan, podstičući samopreispitivanje i ponovnu procenu tvojih ciljeva. Možeš se osećati neshvaćeno ili suočiti sa kašnjenjima u ličnim projektima. Iskoristi ovo vreme da usavršiš svoje planove i razumeš svoje prave želje. Strpljenje i upornost su tvoji saveznici tokom ovog introspektivnog perioda.

Vodolija

Ovaj retrograd aktivira tvoju podsvest, dovodeći skrivene misli na površinu. To je period za duhovnu introspekciju i isceljenje. Stari strahovi ili nerešeni problemi mogu se ponovo pojaviti, nudeći priliku za zatvaranje. Prihvati samoću i meditaciju kako bi stekla jasnoću i unutrašnji mir.

Ribe

Tvoj fokus je na prijateljstvima i zajednici. Nesporazumi sa prijateljima su mogući, pa komuniciraj sa saosećanjem. Stari prijatelji mogu ponovo ući u tvoj život, nudeći šansu da ponovo uspostaviš veze ili rešiš prošle probleme. Vreme je da ponovo proceniš svoj društveni krug i uskladiš se sa onima koji zaista razumeju tvoje snove.

Na kraju, retrogradni Merkur u decembru 2023. nudi šansu za sve znakove da uspore, razmisle i prilagode se. Prihvati njegove lekcije sa strpljenjem i otvorenim srcem, i izaći ćeš usklađenija i bolje pripremljena za godinu koja dolazi.

Share post