Cliche logo

QUIET LUXURY-Uživanje u jednostavnosti i kvalitetu

Svako od nas ima svoju definiciju luksuza – za nekoga je to skupocena garderoba, luksuzni satovi ili veliki automobili, dok drugi luksuz vide u putovanjima, restoranima i skupe stvari. Međutim, postoji i nešto što se naziva “tihi luksuz” – uživanje u jednostavnosti i kvalitetu.

Tihi luksuz ne znači odricanje od skupih stvari, već se radi o tome da se izborom jednostavnih, ali kvalitetnih stvari, stvara osećaj luksuza. Umesto velikih, upadljivih logotipa i preteranih detalja, tiha luksuzna moda se fokusira na kvalitet materijala, izradu i detalje koje ne moraju biti vidljivi na prvi pogled.

U današnjem svetu, u kojem nam se stalno nude različiti trendovi i brza moda, tihi luksuz može biti pravi oaza mira. Umesto trke za najnovijim trendovima, ova vrsta luksuza se fokusira na klasiku, koja nikada ne izlazi iz mode i koja će uvek izgledati elegantno i stilski.

U modi tihi luksuz se najčešće ogleda u jednostavnim komadima odeće, koji su klasičnog kroja i izrađeni od najkvalitetnijih materijala. Ovakva garderoba se često može nositi i godinama, bez da izgubi svoj stil i eleganciju. Osim toga, tihi luksuz se ogleda i u sitnicama – kvalitetnim dugmadima, preciznom šavu i izuzetnoj pažnji koja se posvećuje svakom detalju.

Pored odeće, tihi luksuz se može ogledati i u drugim sferama našeg života. Na primer, u uređenju prostora ili odabiru nameštaja. Kvalitetan, unikatan komad nameštaja, izrađen od najkvalitetnijih materijala, može biti pravo blago i dodati osećaj luksuza u vaš dom.

Tihi luksuz je sve više prisutan u svetu mode i životnog stila, kao protivteža brzoj modi i konzumerizmu. Ova vrsta luksuza nas podseća da kvalitet ne znači nužno i skupo, već da se prava elegancija krije u jednostavnosti i kvalitetu.

Share post