Cliche logo

Providna moda – Zašto su mnoge dame na dodeli Oskara nosile potpuno providne haljine?

Ukoliko si ispratila ovogodišnju dodelu Oskara, kao i čuveni after parti nakon ove ceremonije – mogla si da primetiš jedno: providna moda se vraća u modu.

Nakon žurke 96-godišnje dodele Oskara održane u Holivudu, mogli smo samo da sumiramo utiske. Brojna najveća imena u industriji kinematografije i uopšte svetskog šou-biza oblikovala su izgled sa ‘’čistim’’ ili ‘’skoro golim’’ elementom, što ga čini jednim od najistaknutijih trendova ove noći. Iako su društvene mreže doslovno gorele zbog ovog, po nekima, neprimerenog trenda – ostale su toalete o kojima će se pričati.

Vanity Fair Oscar Party, prvi put održan 1994. godine, jedan je od najpoznatijih after-partija nakon dodele Oskara. Ovoj proslavi, koju organizuje glavna urednica časopisa, Radhika Jones, prisustvuje mnoštvo poznatih ličnosti, uključujući i one koji nisu prisutni na godišnjoj ceremoniji dodele Oskara.

Prozirne tkanine su dominirale, a nama je ostalo samo da se pozabavimo najzanimljivijim toaletama u ovom smeru.

Hajdi Klum 

Svetski supermodel Hajdi Klum blistala je u Valdrin Sahiti haljini sa prozirnom suknjom i zamršenim detaljima i perlama sa dramatičnom siluetom na zabavi Eltona Džona. Dopunila je svoj look draguljima Lorraine Schwartz i cipelama Alevija Milana.

Pamela Anderson

O njenoj haljini se baš pričalo. Haljina Pamele Anderson, iz kolekcije Oscar de la Renta za jesen 2024., takođe je imala prozirne elemente zajedno sa cvetnim motivima.

Quinta Brunson

Dobitnica Emija Kvinta Brunson je podigla svoj izgled na Oskaru u haljini Marc Bouwer, sa visokim prorezom, prozirnom tkaninom i blistavim srebrnim perlama po celoj tkanini. Njeni dodaci uključivali su nakit Simon G. i Santoni cipele sa visokom potpeticom. 

Ellie Goulding

Haljina Ellie Goulding bila je prozirna – u pravom smislu te reči. Nosila je haljinu dugih rukava koja je imala male, svetlucave detalje po celoj tkanini.

Chrissy Teigen

Haljina Krisi Tejgen modne kuće Oscar de la Renta imala je prozirnu tkaninu i cvetne detalje, koji su se protezali na duge niti ugrađene u suknju. Vrlo zanimljiva i smela kreacija, priznajemo.

Katharine McPhee Foster

Katharine McPhee Foster je blistala u providnoj, svetlucavoj haljini sa draguljima. Dodatak u vidu malih crni mašni zakačenih za bretele haljine razbio je providni efekat.

Ako se pitate otkud pomama za ‘’prozirnim’’ trendom, preostaje nam samo da nagađamo i da petpostavljamo da je ove godine jednostavno taj ‘’manir’’ oblačenja zablistao u svom punom sjaju.

Share post