Cliche logo

Pronašli smo najbolje mesto za zagrevanje pred grad: Cveće zla

Klub se otvara malo pre ponoći, a ti ne znaš gde ćeš pre toga? Realno, prerasli smo kućne sedeljke i ostale vratolomije koje su bile prihvatljive u ranoj mladosti, a ni izlazak iz kuće u ponoć više nije opcija jer koga lažemo – ako nismo napolju do deset, koma pred televizorom je zagarantovana. 

U potrazi sa savršenim mesto za zagrevanje obišli smo nekoliko lokala na glasu (o kojima će biti reči u nekom od narednih tekstova), ali jedan je apsolutni pobednik kada je u pitanju zagrevanje pred grad – Cveće zla.

Ambijent

Restoran Cveće zla nalazi se u okviru hotela Indigo, u Čika Ljubinoj ulici, sakriven od gradske vreve. Do popularnog Cveće stiže se liftom koji vodi u izuzetno instagramičan hodnik i lobi hotela, odakle se ulazi u restoran. Restoran izgleda totalno drugačije od svega u Beogradu – zaboravi zlaćane ukrase i plišane stolice u pastelnim bojama – ovde vlada duh Pariza – savršenstvo jednostavnosti. 

Klopa

Restoran je pod dirigentskom palicom Vladimira Melentijevića, koji stoji iza Bitni Špirs burgera i nekadašnje Dijagonale, onda znaš da ovde ne smeš propustiti klopu. A klopa je fuzija francuske, italijanske i srpske kuhinje, sa kombinacijama ukusa koje ti nikada ne bi pale na pamet. Kuhinja radi do 23h, pa ako želiš da klopaš, dođi na vreme. A za one koji večeru konzumiraju isključivo u tečnom obliku, ovde ćeš naći apsolutno sve što ti pada na pamet, uključujući i kraft rakije, srpski džin, koktele… 

Ekipa i muzika

Veliki deo atmosfere čini ekipa, a ovde ćeš naći veoma opuštenu urbanu ekipu, čak i neke poznate gradske face. Od srede do subote, od 19h tu je i muzički program. Očekuj poznate likove beogradske DJ scene poput Aleksandre Duende ili Miss Mili. Cveće se zatvara u 22h, a vikendom u 23h, pa ne očekuj ludilo do ranih jutarnjih sati – ovaj restoran je baš ono što nam je falilo – mesto na kom ćeš se zagrejati za grad i krenuti dalje ili uživati u klopi i atmosferi i otići da spavaš u pristojno vreme. I jedno upozorenje – ukoliko planiraš da baneš u Cveće vikendom jer je uvek prepuno,  bez rezervacije nemoj ni pomišljati na to – ovaj restoran s razlogom važi za jedan od najboljih u Beogradu.

Share post