Cliche logo

Prolećni make-up look koji će ti savršeno pristajati!

Proleće je savršeno vreme da obnoviš svoj make-up look! Novo godišnje doba – nova ti! Zašto da ne?

Želiš toplije vreme da dočekaš mekanim i elegantnim izgledom ili želiš da daš veliku izjavu sa smelim isticanjem boja? Neki make-up trendovi za proleće su prilično nosivi za svaki dan, drugi su malo avanturističkiji – ali se svakako nadamo da će te svi oni inspirisati da izađeš iz svoje zone komfora, poigraš se sa šminkom i možda čak kreiraš potpuno novi izgled za ovo proleće!

Prelazak sa zime na proleće zaista može biti idealno vreme da preispitaš svoju rutinu nege kože i šminkanja.

Kako temperatura raste, tako će tvoja koža obično iskusiti stvari kao što su više znojenja, veća proizvodnja sebuma i veća potreba za SPF-om. S tim u vezi, potrebno je da prilagodiš i svoj make-up look. Naravno, sve počinje od toga koji je tvoj tip kože. Prema tome treba da biraš proizvode, naročito kada je u pitanju ten.

Verujemo da si i tokom zime koristila prajmer kako bi ti šminka izgledala glatko i hidratizovano. Ovo nije praksa od koje treba da odustaneš kada vreme postane toplo. Samo imaj na umu kakvu završnicu želiš da tvoj ten ima.

Biraj prajmer i tečnu podlogu za lice koji će tvojoj koži dati zdrav, gladak i hidrirani izgled. Tokom prelaznog perioda, obezbediće da tvoja šminka ostane sveža i na mestu bez obzira na temperaturu.

Pošto naša koža ima tendenciju da postane crvena zimi, mnoge dame biraju šminku sa većom pokrivenošću. Međutim, proleće je odlično vreme da se malo ”manje” šminkaš i pustiš svojoj koži da diše! Dakle, biraj lagane i nežne tečne podloge koje će se savršeno stopiti sa tvojim tenom – bez efekta maske i pune pokrivenosti. To nikako ne želimo kada je napolju toplo vreme.

Poželjno je da ovakvi proizvodi imaju hranljive sastojke koji će negovati tvoju kožu i pomoći joj da se oporavi od duge zimske dehidracije do koje je moglo doći. Samo zapamti da obavezno naneseš SPF preko ili ispod podloge za lice – kako bi zaštitila svoju kožu! Kada želiš da osvežiš svoju šminku, samo naprskaj hidratantni sprej!

Dok govorimo o prolećnom make-up izgledu, usne su deo lica na koji naročito treba da obratiš pažnju! Naime, zimi usne najčešće ispucaju, a kada je jako toplo mogu da izgore – jer je koža na njima veoma tanka i osetljiva.

Često zanemarene, moramo voditi računa o njima, posebno kada se vreme zagreva. zato koristi preparate za usne koji će pomoći da one zadrže vlagu i jedrinu. U te svrhe možeš da posegneš sa labelom i laganim tečnim sjajem. Danas postoje različiti balzami i sjajevi za usne koji imaju i SPF i hidratantnu formulu bez parafina.

Ukoliko si za nešto smeliji prolećni look kada su u pitanju tvoje usne – možeš da se odlučiš za tečni ruž čiji finiš je bogat i sjajan, ali opet gledaj da njegova formula natapa usne vlagom. Svideće ti se sve prelepe boje koje postoje i koliko dugo mogu da traju na tvojim usnama.

Dakle, dobar ten i negovane usne su obavezan deo rutine šminkanja za proleće! Sve ostalo što budeš želela da dodaš je samo bonus. Naš savet ti je da se odlučiš za maskaru koja će lagano podignuti tvoje trepavice i senku u nežnim, pastelnim bojama.

Ne zaboravi na rumenilo koje će apsolutno osvežiti tvoj ten i dodati notu prolećne lepote. Dašak rumenila u nijansama nežno roze ili breskve će ti savršeno pristajati za kompletiran prolećni make-up look!

Imaj na umu da tvoje lice i telo prolaze kroz tranziciju kada se godišnja doba menjaju i stoga planiraj svoju prolećnu šminku u skladu sa tim.


Share post