Cliche logo

Proleće je odmah iza ćoška, pripremi svoju kožu!

Zima je, pa skoro, napustila grad i posle nekoliko meseci snega, niskih temperatura i kratkodnevice, proleće je konačno na vidiku. Mada je još uvek rano da se oslobodiš perjane jakne, toplih čizmica i rukavica, ipak je pravo vreme da počneš sa pripremom svoje kože za prolećnu negu.

Dakle, zima odlazi ali za sobom ostavlja neke tragove a to je svakako suva koža lica. Znamo da ne želiš da imaš osecaj zatezanja, bespotrebni svrab i da se ne osećaš prijatno u svojoj koži. Zato smo mi tu da ti damo savet za pravilnu negu.

Ključ je u eksfolijaciji i hidrataciji.

Tvoj prvi korak jeste piling. Piling je sjajno oružije za uklanjanje mrtve kože koja blokira tvoje pore i onemogućuje koži da diše. Deblokiranjem zapušenih pora koža će izgledati mnogo zdravije, ten će biti svetliji i blistaviji, da ne govorimo da će učinkovitost tvoje kreme biti znatno veći.

Kada govorimo o hidrataciji tu najbolje pomaže vitaminska maska koju možeš koristiti jednom ili dva puta nedeljno, u zavisnosti od stanja kože. Ona će koži vratiti nedostatak vode i ishidrirati je u dovoljnoj meri.

Kada si pripremila svoju kožu sada samo nastavi sa dosadašnjom rutinom. Još jedna savet za tebe, a to je redovna poseta kozmetičara kako bi maksimalno udovoljila svom licu i zadržala zdrav i mladalački izgled. Ne zaboravi da je zdrava koža srećna koža.

I za kraj slagalice, ne zaboravi na prolećno čišćenje. I ne, ne mislimo na čišćenje garderobera, o tome ćemo neki drugi put, mislimo na sređivanje svih beauty proizvoda starijih od šest meseci. Upravo su oni ti koji su domaćini raznih bakerija koji štete tvojoj koži. Tu mislimo i na četkice za šminkanje koje često budu zanemarene, ali te savetujemo da njih sređuješ jednom nedeljno sredstvom za pranje četkica ili samo sapunom i toplom vodom.

Još jedan savet za kraj, uvek misli o svojoj koži i ugađaj joj maksimalno. Slobodno budi grešna i obraduj sebe nekom novom kremicom ili serumom, tvoja koža će ti biti zahvalna a i ti ćeš biti zadovoljnija sobom. Budi uvek lepa i negovana, to je “must”.

Share post