Cliche logo

Profesionalni saveti za farbanje kose kod kuće: Kako postići profesionalne rezultate bez odlaska u salon

Farbanje kose može biti sjajan način da osvežite svoj izgled i istaknete svoju ličnost. Iako odlazak u frizerski salon može biti skup, postoje načini da postignete profesionalne rezultate farbanja kose kod kuće. U ovom članku ćemo vam pružiti neke korisne savete koji će vam pomoći da postignete željenu boju kose bez izlaska iz udobnosti svog doma.

1. Izaberite pravu boju

Prvi korak ka uspešnom farbanju kose kod kuće je izbor prave boje. Pažljivo proučite palete boja i odaberite nijansu koja odgovara vašem tenu, očima i ličnom stilu. Ako niste sigurni koja boja vam najbolje odgovara, konsultujte se sa stručnjakom ili frizerom koji vam može dati preporuku.

2. Pripremite kosu

Pre farbanja kose, bitno je da pripremite kosu kako biste postigli najbolje rezultate. Nekoliko dana pre farbanja izbegavajte pranje kose kako biste zaštitili prirodna ulja koja će pomoći u očuvanju kose tokom procesa farbanja. Takođe, testirajte boju na malom delu kose kako biste bili sigurni da vam odgovara i da ne izaziva alergijske reakcije.

3. Pratite uputstva

Svaki proizvođač boje za kosu ima svoje specifično uputstvo za upotrebu. Pažljivo pročitajte uputstvo pre nego što počnete sa farbanjem kose i pridržavajte se koraka i vremena izloženosti navedenih na pakovanju. Ovo će vam pomoći da postignete željeni rezultat i izbegnete nepotrebne probleme.

4. Sledite tehniku sekcija po sekcija

Kada nanosite boju na kosu, važno je slediti tehniku sekcija po sekcija. Podelite kosu na manje delove i ravnomerno nanesite boju na svaku sekciju. Ovo će vam omogućiti ravnomernu i profesionalnu aplikaciju boje.

5. Koristite zaštitu za kožu

Da biste sprečili fleke boje na koži oko linije kose i lica, koristite zaštitnu kremu ili ulje. Nanesite malu količinu na liniju rasta kose kako biste sprečili da boja dospe na kožu i olakšali čišćenje nakon farbanja.

6. Ne preskačite korak održavanja

Nakon farbanja kose, ne zaboravite na korak održavanja boje. Koristite posebne šampone i regeneratore namenjene za farbanu kosu kako biste produžili trajnost boje i očuvali njen sjaj. Izbegavajte preterano pranje kose kako biste sprečili ispiranje boje.

Važno je napomenuti da iako možete postići profesionalne rezultate farbanja kose kod kuće, postoje situacije u kojima je najbolje posetiti profesionalnog frizera, kao što je dramatična promena boje ili složene tehnike farbanja. U tim slučajevima, stručnjak će moći da vam pruži savete i izvede željeni izgled.

Farbanje kose kod kuće može biti zabavno i uštedeti vam novac. Prateći ove profesionalne savete i uz odgovarajuću pažnju, možete postići prelepu boju kose bez odlaska u salon.

Share post