Cliche logo

Prava Marta iz Baby Reindeer-a nam je sada poznata – Fiona Harvey će tužiti Netflix i Ričarda Gada!

Baby Reindeer je trenutno najpopularnija serija na planeti i u to nema sumnje! Kada se isprepletaju istinita priča i realni likovi – neko mora da istupi javno i kaže šta ima.

Ovih dana se tako oglasila žena, koja tvrdi da je prava Marta iz popularne serije (čije ime do sada nismo znali) i jasno i glasno rekla da je narativ nje kao progoniteljke u seriji laž – te da je zapravo ona bila žrtva!

Sada znamo pravo ime žene za koju se tvrdi da je inspirisala lik Marte u hit seriji, koja je svrstana pod žanr triler-drama, i u pitanju je Fiona Harvey. Ona je javno izjavila da će tužiti tvorca serije Baby Reindeer, Ričarda Gada, i Netfliks koji je seriju i objavio.

Fiona Harvey je rekla Pirsu Morganu u emisiji da je serija, u kojoj je Marta prikazana kao stalker, zapravo „delo fikcije“.

Ona je optužila Netfliks i škotskog komičara Ričarda Gada, koji je pisao i glumio u seriji, da doslovno “lažu” i da je čitava serija klevetnički prikaz njenog lika i dela.

„Oni su to proglasili istinitom pričom (misleći na Netflix), kao i on (misleći na Gada), a nije“, rekla je gospođa Harvey u intervjuu. „On laže i oni lažu.”

U intervjuu je takođe optužila Gada da “zarađuje novac od njene bede”.

Morgan je tokom samog intervjua više puta izazivao Harvijevu koliko je mejlova, telefonskih poziva i pisama poslala Gadu. Podsetimo, škotski komičar Ričard Gad (tvorac i glavni lik u seriji) je rekao da je njegova progoniteljka poslala više od 41.071 e-mailova, 350 sati govorne pošte, 744 tvita, 46 Facebook poruka i 106 stranica pisama!

Gospođa Harvey je rekla Morganu da je „možda bilo nekoliko mejlova“, a kasnije je rekla da je bilo „manje od 10“ mejlova. Takođe je dodala da mu je poslala jedno pismo i 18 tvitova, ali nijednu poruku na Fejsbuku. Ona “sumnja” da on ima te glasovne poruke o kojima govori, jer ona nije imala njegov broj telefona – kako je navela.

Morgan ju je takođe ispitivao o činjenici da koristi šest adresa e-pošte, i gurao je na druga pitanja, kao što je ocena koju je dobila na diplomi prava.

Pred sam kraj intervjua, Fiona Harvey je jasno i glasno izjavila da će tužiti i novine Daily Mail.

Nakon intervjua, ona je navodno rekla za Daily Record da “nije zadovoljna” intervjuom i da joj je plaćeno 250 funti da učestvuje!

Ona je odlučno poricala istinitost ključnih scena iz ”stvarnomg života” u seriji, uključujući i onu u kojoj je lik Marte prikazan kako seksualno napada Gada!

Takođe je negirala da je uznemiravala Gadovu porodicu ili da se pojavila u njegovoj kući. “Ja nisam uhoda”, rekla je.

Na kraju serije, Marta se izjašnjava krivom za uhođenje Gada i biva osuđena na 9 meseci zatvora. Međutim, Harvijeva je izjavila da ona nikada nije bila optužena za krivično delo, a kamoli da je bila u zatvoru.

„To je potpuno netačno, veoma, veoma klevetno za mene, veoma štetno za karijeru“, izjavila je.

Kada su gledaoci, potpuno uznemireni i uzbuđeni nakon gledanja serije, počeli da spekulišu o stvarnim ljudima iza serije, njen tvorac Ričard Gad je objavio poruku u okviru svog Instagram storija, pozivajući ljude da ne spekulišu.

“To nije poenta naše serije”, napisao je on.

Ostaje nam samo da nagađamo koja je prava istina iza ove ”istinite” priče.

Isečak iz intervjua sa Fionom Harvey možete da pogledate ovde:

Share post