Cliche logo

Podmlađivanje lica – nehirurški tretmani

Tražiš način da smanjiš pojavu bora ili opuštene kože? Nisi jedina. Svake godine milioni ljudi se odlučuju za minimalno invazivne ili nehirurške procedure kako bi usporili starenje i promenili izgled svoje kože.

Oko 13,2 miliona nehirurških kozmetičkih procedura izvedeno je protekle godine u SAD, u poređenju sa 2,3 miliona hirurških kozmetičkih procedura. To nije iznenađenje, pošto su ove neinvazivne procedure generalno pristupačnije i zahtevaju manje vremena za oporavak od hirurških.

Prednost nehirurških tretmana

Iako nehirurški kozmetički tretman verovatno neće pružiti dramatične rezultate kao hirurški lifting lica, neinvazivni postupci ipak mogu biti efikasni. Oni mogu redukovati bore i duboke linije, gubitak volumena lica, kako i ton i teksturu kože Sa tim na umu, evo nekih od ključnih prednosti nehirurških kozmetičkih tretmana:

Povoljnija cena – U poređenju sa hirurškim liftingom lica, nehirurške ili minimalno invazivne procedure koštaju neuporedivo manje. Za hirurški tretman lica bilo bi ti potrebno nekoliko hiljada eura, dok su hirurški tretmani oko par stotina evra. Naravno, ni jedno ni drugo nije malo, ali ipak, hirurški su za mnoge od nas nedostižni.

Brzina intervencije i vreme za oporavak – Mnogi nehirurški tretmani traju manje od sat vremena, a generalno, vreme oporavka je znatno kraće. Sa nekim procedurama, istog dana možeš biti nazad na poslu.

Manje nelagode – U poređenju sa hirurškim procedurama, nehirurški tretmani obično zahtevaju minimalnu naknadnu negu. U mnogim slučajevima, nelagodu ili bol možeš kontrolisati lekovima protiv bolova koji se mogu kupiti bez recepta.

Manje rizika uopšteno – Pošto ti nije potrebna opšta anestezija ili veliki rezovi, nehirurški kozmetički postupci obično uključuju manje rizika.

A evo koji su nehirurški tretmani najpopularniji trenutno:

Botoks

Botulinum toksin, poznatiji kao Botoks, koristi se za smanjenje pojavljivanja finih linija i bora. Deluje tako što privremeno paralizuje mišiće lica, što smanjuje kontrakcije koje uzrokuju bore. Tretmani su brzi, obično traju samo nekoliko minuta, a rezultati mogu trajati nekoliko meseci. Postupak je minimalno invazivan i ne zahteva vreme oporavka.

Radiofrekvencija (RF)

  Radiofrekvencija koristi energiju za zagrevanje dermisa i potkožnog tkiva, podstičući proizvodnju kolagena. Ovaj postupak može poboljšati teksturu kože, smanjiti bore i učvrstiti kožu. Tretmani RF-a su bezbolni i obično ne zahtevaju vreme oporavka. Rezultati se postupno poboljšavaju tokom nekoliko nedelja ili meseci nakon tretmana.

  Dermalni fileri

   Dermalni fileri se koriste za ispunjavanje bora, povećanje volumena usana i poboljšanje kontura lica. Filere često čine materijali poput hijaluronske kiseline, koja prirodno postoji u telu. Postupak je brz i može pružiti gotovo trenutne rezultate. Fileri mogu trajati od nekoliko meseci do godinu dana, u zavisnosti od vrste filera i područja tretiranja. Tretmani s dermalnim filerima su popularni zbog svoje sposobnosti da pruže prirodan izgle​​d.

   Thermage

    Thermage koristi radiofrekvencijsku energiju za zagrevanje kože i podsticanje proizvodnje kolagena. Postupak je neinvazivan i može se koristiti za zatezanje kože lica, vrata i drugih područja. Tretman je uglavnom bezbolan, s minimalnim vremenom oporavka. Rezultati se mogu videti odmah nakon tretmana, s daljim poboljšanjima tokom vremena. Thermage je poznat po svojoj sposobnosti da pruži mladalački sjaj kož​​i.

    Laserska terapija

     Laserska terapija koristi svetlosnu energiju za poboljšanje teksture kože, smanjenje bora i hiperpigmentacije. Postoji više vrsta laserskih tretmana, od površinskih do dubljih, prilagođenih potrebama kože. Tretmani mogu rezultirati glađom, čistijom i svetlijom kožom. Neki laserski tretmani zahtevaju kratko vreme oporavka, u zavisnosti od intenziteta. Laserska terapija je sve popularnija zbog svoje efikasnosti u tretiranju različitih problema kož​​e.

     Share post